Scoala Fâstâci si drumul celor 2000 de gropi!

DEZASTRU Lucrãrile de mântuialã realizate la drumul Bãlesti-Fâstâci a determinat aparitia unor cratere de toatã frumusetea. Ploile din ultimele luni au fãcut ravagii pe acest drum pietruit, în timp ce soferii care vor sã ajungã la mãnãstirea sau scoala din satul Fâstâci se plâng de dezinteresul manifestat de autoritãtile judetene. Asta, cu atât mai mult cu cât mãnãstirea s-a bucurat de fondurile venite de la Bucuresti, iar lãcasul de cult a fost renovat.

Edilul comunei Cozmesti, Vasile Aporcãritei a scos în evidentã faptul cã si putinii bani care se alocã pentru modernizarea drumurilor judetene sunt cheltuiti aiurea. „Drumul judetean Bãlesti-Fâstâci este o catastrofã. Au fost alocati bani anul trecut, dar lucrãrile au fost fãcute mai mult de mântuialã. Acest drum judetean face legãtura cu mãnãstirea din Fâstâci, dar cine merge o datã pe acest drum judetean, a doua oarã sigur nu mai vine la mãnãstire. De curând, în mijlocul comunei, unde s-a format un crater pe drum, erau sã se rãstoarne douã autobuze. Pentru a astupa gaura din drum am adus 3 masini cu piatrã acolo. Am fãcut douã adrese, una care dateazã din 10 septembrie, si alta din data de 20 septembrie 2010, prin care aduceam la cunostinta CJ Vaslui, situatia existentã. Am revenit si am vorbit personal cu presedintele CJ , Vasile Mihalachi care mi-a promis cã la începutul lunii octombrie vom primi bani pentru refacerea drumului. Acest drum DJ 207 E duce la mãnãstirea Fâstâci, pentru renovarea cãreia s-au cheltuit 20 de miliarde de lei, iar acum pentru refacerea drumului ar fi necesare 2 miliarde de lei, asa cã asta ar fi chiar praf în ochi. Dacã drumul ar fi fost al meu nu arãta asa!, a spus primarul Aporcãritei. Nu numai primarul se plânge de starea deplorabilã a drumului, ci si localnicii, care întãresc spusele edilului. „Veniti la Fâstâci si vedeti si dumneavoastrã cum aratã drumul care duce spre mãnãstire! Este de neimaginat ce se întâmplã în acest sat uitat de lume! În aceastã dimineatã autobuzul a intrat în sant si numai o minune a fãcut ca acesta sã nu se rãstoarne! Am împins noi cãlãtorii si l-am sprijinit sã nu se rãstoarne! Nici la amiazã nu a fost mai bine, acelasi autobuz a intrat iarãsi în sant! Trãim în România anului 2010 si nu ne vede nimeni! Am fost la primãrie si primarul a spus cã acest drum a fost licitat , cîstigat de o firmã si atât! Ajutati-ne mãcar dumneavoastrã, cã cei de la CJ care ar trebui, ne vãd doar din 4 în 4 ani!!!!Vino dl. Mihalache sã vezi cât de bun este drumul, cã doar asa ai sustinut !!!!” , a declarat pe forumul VRN unul dintre cititorii nostri.

O razã de sperantã pentru elevii din Fâstâci…

Primarul comunei Cozmesti dã sperante elevilor si pãrintilor din Fâstâci cã la noua scoalã, lucrurile încep sã se miste. Ce-i drept, se putea cîstiga timp pretios, dacã dosarul nu era plimbat câteva luni prin instante. „ Am avut douã termene la Tribunal, dupã care mi s-a spus cã dintr-o eroare judiciarã, dosarele au fost trimise la Tribunal, desi trebuiau sã ajungã la Judecãtorie. Apoi ni s-a spus sã ne angajãm apãrãtor, însã juristul fiind în concediu de odihnã, a trebuit sã cãutãm un avocat. Nu mai înteleg: nu stiu cine este implicat, nu stiu cine a luat mãlaiul, dar sigur ceva necurat este la mijloc. Expertiza a stabilit cã suma de 2,531 miliarde de lei nu se regãseste în lucrãrile efectuate. Din 14,875 miliarde, lipsesc 2,5! În tot acest timp, cei 170 de elevi din Fâstâci învatã în cantonul silvic în douã schimburi si în dispensar, tot în douã schimburi, îngrãmãditi câte 16-18 în clase mici. Ne bucurãm cã mãcar am obtinut în proces evacuarea firmei, iar în sedinta Consiliului Local Cozmesti din aceastã sãptãmânã vom aproba expertizarea scolii, pentru a sti cât sã cerem de la Guvern, sã putem continua lucrãrile”, a mai precizat Vasile Aporcãritei.
3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ