spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
26-apr.-2024

Școala Gimnazială Bărboși, înscrisă pe Harta Educației: are nevoie de reabilitarea instalației electrice

- Advertisement -
STRIGĂT… Școala Gimnazială Bărboși întâmpină probleme atât în ceea ce privește iluminatul și prizele, cât și în ceea ce privește încălzirea. „Școala este dispusă să contracteze prin resurse proprii un profesionist care să realizeze proiectarea pentru lucrare”, a mai explicat învățătoarea care a creat alerta pe Harta Educației.

AJUTOR… Școala Gimnazială Bărboși, comuna Hoceni, este prima unitate de învățământ înscrisă pe Harta Educației, o platformă în care sunt trecute urgențele ce trebuie rezolvate în școlile din România. Aceasta are nevoie de reabilitarea instalației electrice, pentru că, în momentul de față, nu funcționează așa cum ar trebui. Sunt probleme atât în ceea ce privește iluminatul și prizele, cât și în ceea ce privește încălzirea. „Înstalația de încălzire este cu radiatoare electrice în mare parte defecte. Se dorește o reparație capitală a instalației electrice care să permită montarea calculatoarelor și a instalației de încălzire”, explică învățătoarea Marina Miloșovici, cea care a creat alerta pe Harta Educației.

Școala din Bărboși funcționează în două corpuri de clădire (corpul A și corpul B), iar în ele învață 108 elevi, clasele I – VIII. „Corpul de clădire A este construit din panouri tip sandwich și are o vechime de 22 de ani. Are probleme la instalația electrică (iluminatul, prizele, întrerupătoarele), iar instalația de încălzire este cu radiatoare electrice în mare parte defecte. Aici se dorește o reparație capitală a instalației electrice care să permită montarea calculatoarelor și a instalației de încălzire. Corpul de clădire B are o vechime de aproximativ 60 de ani și necesită înlocuirea instalației electrice existente cu o instalație electrică care să permită montarea calculatoarelor. Aici totodată lipsesc lămpile pentru tablă și necesită montarea unor lămpi. Execuția unei instalații electrice de semnalizare evacuare în caz de panică conform cerințelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență”, explică învățătoarea Marina Mioloșovici. Potrivit acesteia, situația este cunoscută autorităților locale, însă nu au posibilitatea financiară de a face investiții: „am înștiințat autoritățile locale, iar domnul primar este foarte implicat în problemele comunității și avem suportul său în toate demersurile. Din păcate, primăria încearcă de doi ani să obțină fonduri care ne-au tot fost promise pentru realizarea unor băi în interior. Dat fiindcă încă nu s-a primit buget pentru acestea, buget solicitat acum doi ani, există cu atât mai puține șanse să putem reabilita instalația electrică în curând. Școala este dispusă să contracteze prin resurse proprii un profesionist care să realizeze proiectarea pentru lucrare”, a mai explicat învățătoarea care a creat alerta pe Harta Educației.

Problemele sistemului de învățământ, mapate transparent și accesibil pe harta urgențelor. „Schimbările în mai bine vor fi posibile doar prin implicarea activă a comunității”

Cei care vor să susțină demersul școlii de a reabilita instalația electrică o pot face prin donații în bani, bunuri sau servicii. Tot ce trebuie să facă este să acceseze hartaedu.ro și să caute Școala Bărboși, apoi să aleagă modalitatea prin care doresc să sprijine unitatea de învățământ. Aceștia pot trimite mesaj „Elev” prin SMS 8845 (2 euro) sau pot dona oricât online oricât către activitatea depusă de Asociația Narada. De asemenea, pot găsi toate informațiile pentru a lua legătura cu conducerea școlii sau profesorul care a creat alerta. Harta Educației este un proiect care oferă profesorilor și tuturor persoanelor interesate posibilitatea să semnaleze situațiile de urgență din sistemul de învățământ, indiferent de natura lor, urmând ca acestea să fie rezolvate prin implicarea mediului de business. „Scopul de bază al platformei este maparea realistă a condițiilor de învățământ existente în România și stimularea implicării comunității pentru rezolvarea problemelor punctuale. Deoarece bugetul alocat educației în 2021 este cel mai mic din ultimele 3 decenii, chiar după anul în care învățământul a fost puternic afectat de scenariul pandemic, devine din ce în ce mai clar că schimbările în mai bine vor fi posibile doar prin implicarea activă a comunității”, explică reprezentanții Asociației Narada.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.