17.6 C
Vaslui
06-iul.-2022

Școala “Iorgu Radu” Bârlad și ISJ Vaslui, analiză pertinentă a situației copiilor cu părinți plecați în străinătate (FOTO)

DEZBATERE ON LINE… Școala Gimnazială “Iorgu Radu”, Bârlad, a participat la o sesiune online de conștientizare, informare și analiză cu privire la copiii cu părinți plecați în străinătate

NOUTATE… Un eveniment online de marcă a fost organizat de I.S.J. Vaslui și Asociația <<Societatea Națională “Spiru Haret” pentru Educație, știință și Cultură>> București, cu participarea Școlii Gimnaziale “Iorgu Radu” din Bârlad. A fost vorba despre o sesiune de conștientizare, informare și analiză cu privire la situația copiilor cu părinți plecați în străinătate. Întâlnirea a fost extrem de benefică, având în vedere numărul mare de copii din această școală, care au fie un părinte plecat, ori ambii părinții plecați în alte țări pentru muncă.

Școala “Iorgu Radu” a analizat în această sesiune cazurile copiilor care se găsesc sau au fost în situația de a avea părinții plecați la muncă în străinătate. Cadre didactice participante au fost 35, precum și elevi din șase clase din învățământul gimnazial.  În anul școlar 2020-2021, au fost 34 de copii cu un singur părinte plecat la muncă peste hotare și 2 elevi cu ambii părinți plecați în UE. În acest an școlar, 2021-2022, sunt 29 de copii cu un părinte plecat și 2 copii cu ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

Agenda întâlnirii a cuprins: prezentarea proiectului și site-ului InfoAcces; parteneriatele existente pentru acoperirea nevoilor copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate;  sesiune de conștientizare, informare și analiză cu privire la situația copiilor din județul Vaslui cu părinți plecați în străinătate, în vederea dezvoltării rețelei parteneriale de sprijin. Deschiderea evenimentului a fost făcută de  inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, prof. Mariana Cătănescu, expert relaționare, rezvoltare și parteneriate, care a asigurat și prezentarea proiectului InfoAcces – Asociația „Societatea Națională „Spiru Haret” pentru Educație, știință și Cultură”. Adrian Trifan, expert coordonator dezvoltare parteneriate InfoAcces, a prezentat site-ul InfoAcces și secțiunea „Rețea Partenerială” aferentă activității „Dezvoltare Socio-Comunitară”.  A urmat Irina Elena Andronie, expert organizare evenimente dezvoltare parteneriate. În încheiere a fost reprezentantul Școlii Gimnaziale „Iorgu Radu” Bârlad, director prof. Florin Ferlovici, care a prezentat parteneriatele existente pentru acoperirea nevoilor copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.  „Activitatea de astăzi a reprezentat pentru noi  o importantă  sursă de informare, un sprijin real în elaborarea și realizarea unor proiecte și parteneriate cu instituții care pot susține copii din categorii dezavantajate. Mulțumim Inspectoratului Județean Vaslui și Asociației “Societatea Națională  <<Spiru Haret>> pentru Educatie, Știință și Cultură” pentru că ne-au oferit această ocazie, punându-ne la dispoziție o serie de materiale utile în vederea aplicării unor proiecte. Experiența și determinarea noastră în derularea proiectelor reprezintă o condiție esențială în îndeplinirea obiectivelor propuse.”, a precizat prof. Florin Ferlovici, director al Școlii Gimnaziale “Iorgu Radu” Bârlad.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Și care este meritul in acest proiect al porcului liberal?
    Bine ca au lăsat Placinta și Mihnevici proiecte multe ca sa ss laude analfabetele de la Isj! Ce habar are educatoarea aia nesimțita de la Husi, de proiecte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here