spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-oct.-2023

Scoala „Mihail Sadoveanu” din Husi, omagiu pentru Ziua Limbilor Europei!

- Advertisement -

BRAVO Scoala „Mihai Sadoveanu” din Husi si-a respectat blazonul european pe care, de la o generatie la alta, si-l slefuieste cu si mai multã migalã, si, cu prilejul Zilei Europene a Limbilor, a rezervat o sãptãmânã întreagã pentru a sublinia, cum se cuvine, importanta studiului limbilor de circulatie internationalã. Pustii de clasa a IV-a, de pildã, au fãcut o adevãratã demonstratie de pasiune pentru francezã, desi ei nu învatã limba lui Moliere decât de un an.

O expozitie ineditã de cãrti apartinând autorilor celebri din tãrile ale cãror limbi sunt repere ale comunicãrii între civilizatiile planetei, alãturi de care s-au asezat cu grijã creatii ale copiilor, realizate tot pe aceastã temã – au însemnat startul unui sir de evenimente pe care Scoala „Mihail Sadoveanu” le-a pregãtit drept omagiu pentru sãrbãtorirea limbilor europene. „Cunoasterea unei limbi strãine reprezintã o fereastrã deschisã cãtre lume”, a spus profesoara Mioara Vasilachi, care, de altfel, împreunã cu învãtãtoarea Maria Mihãilesacu si clasa pe care o coordoneazã, au pregãtit o surprinzãtoare activitate cu pustii de clasa a IV-a.

Copiii de la „Mihail Sadoveanu” Husi, francofoni din clasele primare!

Desi au doar 10 – 11 ani, copiii din clasa a IV-a, cãrora profesoara Mioara Vasilachi le predã franceza de numai un an, au arãtat cã, peste putin timp, judetul va avea cu cine sã se mândreascã la olimpiadele scolare. Cu sigurantã de sine, dar si cu o pronuntie ireprosabilã pentru vârsta lor, micutii au arãtat cã pot conversa în limba francezã, ba chiar pot face fatã unor mici scenete în limba lui Moliere. „Sunt copii foarte buni, care, cu sigurantã, vor ajunge la olimpiadã. Deja ne pregãtim pentru Cangurul Francofon. Aceste manifestãri le facem pentru a arãta cã este deosebit de importantã cunoasterea unei limbi strãine. Copiilor le place sã învete, demonstreazã cunostintele lor si ne bucurã cã înteleg necesitatea cunoasterii limbilor strãine, în contextul în care vorbim despre globalizare, despre principii europene, noi fiind parte integrantã din Uniunea Europeanã. Multumesc conducerii Scolii pentru sprijin, doamnei învãtãtoare Mihãilescu Maria, pentru implicare, la fel si tuturor colegilor nostri de la catedra de limbi moderne, care au contribuit la expozitia realizatã în scoalã”, a spus profesoara Mioara Vasilachi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.