26.2 C
Vaslui
04-iul.-2022

Scoala „Mihail Sadoveanu” din Husi, succes international: a primit titlul de Scoalã de Excelentã

SUCCES… O veste excelentã a venit ieri, pentru întreg colectivul Scolii „Mihail Sadoveanu” din municipiul Husi! Unitatea a primit titlul de „Scoalã de Excelentã”, în cadrul proiectului international „Climate Action”. Distinctia rãsplãteste implicarea husenilor în tot ceea ce înseamnã actiuni educative care privesc grija pentru mediul înconjurãtor. Învãtãtoarea Corina Sujdea este cea care a coordonat proiectul de la nivel local. „În primul rând, este o recunoastere internationalã a implicãrii scolii noastre în activitãti pe tema „Climate change”. Este, desigur, o mândrie pentru noi sã obtinem o asemenea recunoastere”, spune învãtãtoarea Corina Sujdea.

„Scoala noastrã a primit titlul de Scoalã de Excelentã în cadrul unui proiect international, „Climate Action”, initiat de 2 cadre didactice din Belgia. Am primit o plachetã care va fi pusã pe peretele scolii, la intrare. Dacã puteti scrie câteva rânduri despre asta, ar fi minunat! Suntem una din cele 200 de scoli din lume care au primit aceastã distinctie. Coordonatorii sunt Koen Timmers si Jennifer Williams. Proiectul implicã foarte multe scoli la nivel international. Fiecare echipã a desfãsurat activitãti cu specific ecologic, plantare de pomi, confectionare de diferite obiecte realizate din materiale reciclabile, prezentãri despre actiunile climatice, etc”, spune învãtãtoarea Corina Sujdea, coordonatoarea proiectului la nivel local.

„Eu consider cã ajutã mult implicarea în asemenea proiecte”

„În primul rând, este o recunoastere internationalã a implicãrii scolii noastre în activitãti pe tema „Climate change”. Este, desigur, o mândrie pentru noi sã obtinem o asemenea recunoastere. Sper cã pe viitor si altii ni se vor alãtura în lupta împotriva schimbãrilor climatice si împreunã vom reusi sã facem casa noastrã – Planeta Pãmânt, un loc mai sigur si mai curat pentru elevii nostri. Deja Ministerul Educatiei a initiat demersuri în acest scop, dupã cum stim, de anul viitor vom avea „Sãptãmâna Verde”, alãturi de alte initiative ale colegilor din tarã la nivel local, judetean sau national. Eu consider cã ajutã mult implicarea în asemenea proiecte! În primul rând, prin aceste initiative extra-curriculare se consolideazã relatia profesor-elev. Apoi, putem da un exemplu celor de lângã noi, cã trebuie sã ne pãstrãm planeta curatã”, a spus învãtãtoarea Corina Sujdea, cadru didactic al Scolii „Mihail Sadoveanu” Husi.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here