spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Școala Profesională din Bârlad, în plin proces de modernizare! (FOTO)

- Advertisement -

CONSTRUCTOR SERIOS… Școala Profesională din Bârlad va fi modernizată și dotată după cele mai ridicate standarde, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 3,6 milioane de euro. Se lucrează intens la cel la mare proiect derulat în ultimii 20 de ani în învățământul bârlădean: consolidarea, modernizarea și dotarea școlii Profesionale. Constructorul care a câștigat licitația de execuție a lucrărilor este Asocierea SC Madbeton SRL și SC Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L.

Modernizarea și dotarea Școlii Profesionale din Bârlad este o investiție de anvergură, care va aduce modificări profunde clădirii și condițiilor de studiu și de cazare a viitorilor elevi.  Proiectul, în valoare de aproximativ 21 de milioane de lei (circa 3,6 milioane de euro), prevede consolidarea structurii de rezistență, înlocuirea tâmplăriei, a pardoselilor, termoizolarea imobilului, recompartimentarea spațiilor interioare, înlocuirea finisajelor, a instalațiilor electrice, sanitare, termice, a acoperișului. De asemenea, vor fi montate panouri fotovoltaice care vor asigura apa caldă la internat. În ceea ce privește dotările, vor fi înlocuite băncile și scaunele, mobilierul de depozitare, cel de la vestiare. Laboratoarele și sălile de clasă vor fi aduse la standardele actuale de învățare prin dotarea cu table magnetice, calculatoare, flipchart-uri etc.

Concret, cum va arăta peste câteva luni Școala Profesională

Contractul de execuție a lucrărilor, ce trebuie realizate în decurs de 18 luni, a fost semnat pe 11 februarie a.c. și are o valoare de circa 21 milioane de lei cu TVA. Finanțarea este făcută în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10, Prioritatea de investiții 10.1 / Obiectivul Specific 10.2 „Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții”. Principalele lucrări prevăzute a fi executate în cadrul proiectului sunt: anveloparea termică a pereților exteriori; înlocuirea tâmplăriei exterioare; repararea acoperișului și a șarpantei; realizarea unei scări exterioare; înlocuirea pardoselilor (cu parchet stratificat – cancelarie, birouri, săli de clasă; cu gresie antiderapantă – grupuri sanitare, depozite, holuri și casele de scări); reabilitarea instalației sanitare; reparații de tencuieli interioare și faianțarea grupurilor sanitare. Investiția presupune și placarea cu gresie antiderapantă a treptelor de la accesul în clădire; modificarea sensului de deschidere a ușilor de pe căile de evacuare; amenajarea spațiului verde din jurul clădirii; înlocuirea instalației electrice; montarea de echipamente pentru producerea de energie din surse regenerabile (12 panouri fotovoltaice); instalarea unui sistem de supraveghere video (24 de camere în interior și 14 camere în exterior, toate cu infraroșu); montarea unei instalații de detecție și avertizare incendiu (detectoare de fum); reabilitarea sistemului de încălzire și montarea a două centrale termice pe gaz, etc. În ședința ordinară din 28 septembrie 2021, consilierii locali au aprobat documentația tehnico-economică (faza Proiect Tehnic) și indicatorii tehnico-economici pentru această investiție. Concret, la solicitarea oficialilor Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, aleșii bârlădeni au aprobat majorarea valorii totale a investiției la suma de 17.901.005,11 lei fără TVA (adică 21.271.163,16 lei cu TVA). Lucrările de consolidare, modernizare și dotare a școlii Profesionale sunt prevăzute a fi finalizate în luna august 2023.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.