spot_imgspot_img
7.6 C
Vaslui
18-apr.-2024

Scoateti milionu’!

- Advertisement -

VIZITÃ DE GRADUL 0 LA PRIMÃRIA VASLUI

NEGOCIERI Ieri dimineatã, la Primãria municipiului Vaslui, s-au prezentat reprezentantii mostenitorilor colonelului Stamate, proprietari ai imobilului din strada „Vasile Lascãr”, însotiti de executorul judecãtoresc, ca urmare a hotãrârii Judecãtoriei Vaslui prin care primãria este obligatã definitiv si irevocabil sã plãteascã despãgubiri în valoare de 1 milion de lei, acordate pentru refuzul institutiei de a restitui timp de sase ani imobilul în care cândva a functionat cantina de ajutor social a orasului.

Fãrã doar si poate, unul dintre cele mai importante întâlniri notate în agenda primarului Vasile Pavãl a fost cea cu executorul judecãtoresc care a vizitat Primãria pentru a pune în aplicare ultima hotãrâre judecãtoreascã pronuntatã în procesul intentat de Manuela Simona Bãcanu, Tarquinus Stamate si Ligia Irinel Casu, mostenitorii colonelului Stamate, împotriva Primãriei Vaslui. Conform acesteia, primãria este obligatã sã le plãteascã 1 milion de lei, despãgubiri pentru lipsã de folosintã. Pregãtirea întâlnirii si asteptarea l-au tinut pe primar în birou ceva mai mult ca în alte zile, vizita executorului judecãtoresc fiind anuntatã în jurul orei 10.00. „Este vorba despre o hotãrâre judecãtoreascã definitivã si irevocabilã pe care trebuie sã o respectãm. Ne-a fost adusã la cunostintã pe data de 10 septembrie. În mod normal, conform prevederilor stabilite de Guvern, trebuie stabilit un termen de 6 luni în care sã constituim suma pe care trebuie sã o plãtim creditorilor. Astãzi, probabil se va discuta graficul de derulare al actiunii prin care va fi achitatã suma creditorilor. Eu practic am fost pus în fata unui fapt împlinit, de acum nu am ce sã fac si nici nu este nimic de comentat, ce a fost de zis si de fãcut a fost fãcut în timpul derulãrii procesului, acum orice comentariu este de prisos.”, a declarat primarul Vasile Pavãl înainte de întâlnirea cu executorul judecãtoresc. Primarul recunoaste cã valoarea despãgubirii pe care Primãria trebuie sã o achite fostilor proprietari ai imobilului în care a functionat cantina de ajutor social va reprezenta un soc pentru buget, dar cã nici nu se pune problema ca banii sã nu fie achitati celor în drept, conform legii. Este vorba de nici mai mult, nici mai putin de 1, 05 milioane lei. „Mâine voi prezenta situatia în fata Consiliului Local si vom vedea cum vom face pentru a ne achita de aceastã datorie. Deocamdatã, nici vorbã de conturi blocate, institutia îsi desfãsoarã normal activitatea. Bugetul Primãriei nu poate fi executat, institutiile publice nu pot fi executate decât dacã dispun de sumele care trebuie recuperate, avem sase luni la dispozitie sã achitãm si nu se pune problema sã fie executate nici bunurile si proprietãtile institutiei pentru cã 99% dintre ele fac parte din domeniul public care este apãrat de Constitutia României, ar mai rãmâne probabil câteva birouri si obiecte cu care angajatii primãriei îsi desfãsoarã activitatea dar, însumatã, valoarea acestor bunuri nu ajunge nici pe departe la concurenta sumei despre care este vorba.”, a adãugat Vasile Pavãl.

La mai bine de un ceas de la ora stabilitã si-a fãcut aparitia si executorul judecãtoresc însotit doar de de reprezentantii celor pãgubiti. Dupã cum era de asteptat, discutiile au durat mai bine de douã ore si s-au purtat în spatele usilor închise. Cel mai probabil astãzi în cadrul sedintei Consiliului Local, primarul Vasile Pavãl va face publice concluziile întâlnirii de ieri si va discuta cu consilierii situatia si demersurile prin care problema achitãrii despãgubirilor de 1 milion de lei sã fie rezolvatã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.