spot_imgspot_img
9.8 C
Vaslui
02-mart.-2024

Scoli digitalizate si conectate la Internet, începând cu anul viitor

- Advertisement -

DOTÃRI Ministerul Educatiei are în plan ca toate scolile si liceele din România sã dispunã în urmãtorul an si jumãtate de servicii de acces la Internet, iar începând cu anul scolar viitor, fiecare elev din clasele I-a sI a II-a va învãta într-o clasã digitalizatã, cu tablete si manuale electronice. Având în vedere faptul cã, la nivel judetean si nu numai, multi dintre elevi învatã în conditii improprii, existã opinii care spun cã reabilitarea scolilor ar trebui sã aibã prioritate, însã ministrul Educatiei a declarat cã cele douã proiecte pot rula în paralel.

În urmãtorul an si jumãtate toate scolile din tarã vor fi conectate la Internet, Ministerul Educatiei pregãtind în acest sens un amplu proiect de fonduri structurale. „Vom conecta toate scolile din tarã la Internet, iar pentru a realiza acest obiectiv, avem pregãtit un proiect prin care ne vom asigura cã absolut toate scolile vor avea acces la Internet”, a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie. Totusi, o problemã mai urgentã decât cea a conexiunii la Internet cu care se confruntã numeroase institutii de învãtãmânt din tarã, este reprezentatã de conditiile improprii din scoli, în care numerosi elevi sunt nevoiti sã desfãsoare cursurile. Ministrul a recunoscut cã existã opinii care spun cã prima datã trebuie rezolvatã problema scolilor, care încã nu sunt terminate, însã cele douã proiecte pot rula în paralel. „Sunt multe persoane care ne spun cã trebuie sã terminãm reabilitarea scolilor si apoi sã ne apucãm de astfel de proiecte, dar trebuie sã profitãm la maximum de fondurile structurale de care dispunem. Putem derula ambele proiecte în acelasi timp. Avem nevoie si de asemenea proiecte”, a adãugat Remus Pricopie.

Scoli digitalizate cu toalete în fundul curtii

Un alt proiect ambitios initiat de ministru este cel legat de digitalizarea claselor I-a si a II-a, în urma cãruia fiecare elev va beneficia de tablete si manuale digitale. Astfel, digitalizarea scolilor se va face în douã faze: mai întâi vor exista în toate clasele I-a si a II-a videoproiectoare si PC-uri, iar apoi etapa cea mai costisitoare, care va consta în punerea unei tablete în fiecare bancã. „Digitalizarea scolilor va face obiectul unui proiect de fonduri structurale care este pregãtit acum la minister, proiect de peste 100 milioane euro”, a mai spus ministrul Educatiei. Pentru anul acesta, ministerul nu a alocat bani pentru digitalizare. Singurele scoli care au beneficiat pânã în prezent de dotarea cu echipamente informatice, fiind cele sponsorizate de companii private. Totusi, existã o neconcordantã între ambitiosul proiect de digitalizare a scolilor, ceea ce ne propulseazã la nivelul tãrilor din Occident si toaletele din curtea scolilor, însã ministrul a oferit asigurãri cã se va ajunge la o armonizare în aceastã situatie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.