spot_imgspot_img
6.4 C
Vaslui
19-apr.-2024

Scolile din judetul Vaslui, invitate sã înscrie alerte pe HartaEdu.ro. Fonduri de 50 mii euro pentru cauzele cu cei mai multi sustinãtori

- Advertisement -

CAMPANIE… Profesorii din judetul Vaslui, care vor înscrie alerte pe HartaEdu.ro si care vor aduna un numãr cât mai mare de sustinãtori ai cauzei lor, intrã în cursa pentru cîstigarea unor fonduri ce rezolvã nevoile unitãtii lor de învãtãmânt. În perioada 2-16 mai, timp de douã sãptãmâni, Narada dã startul unei campanii prin care initiatorii alertelor înscrise pe HartaEdu.ro pot sã îsi mobilizeze sustinãtorii si sã potenteze astfel la maximum sansa de a rezolva urgentele din educatie. În judetul Vaslui, cea mai recentã urgentã înscrisã pe HartaEdu.ro vin de la Scoala Primarã „Horia Stamatin” din Bogdãnesti, acolo unde e nevoie urgentã de refacerea acoperisului. „Ne plouã în mai multe sãli de clasã. La ultima ploaie, a pãtruns apa prin acoperis în toate sãlile de clasã. În sala de alimente am adunat douã gãleti de apã. Am fost bucurosi cã erau copiii în vacan, asa încât nu erau alimente în scoalã. Am pus si în pod diferite recipiente de colectare a apei, dar sunt insuficiente”, se aratã în semnalul transmis de conducerea scolii pe HartaEdu.ro.

Initiativa desfãsurãrii acestei campanii a luat nastere în contextul actual în care educatia se confruntã cu probleme urgente care nu pot fi amânate si care au nevoie mai mult ca niciodatã de sustinãtori si de unirea fortelor mai multor pãrti interesate. Astfel, un sustinãtor în plus aduce o sansã suplimentarã de a cîstiga fonduri pentru solutionarea alertei înscrise. Scolile proactive, care reusesc sã mobilizeze cel mai mare numãr de sustinãtori, vor primi finantare pentru alerte în valoare de 50.000 euro, bani strânsi de Narada, prin intermediul mediului de business. Alocarea fondurilor pentru scoli se regãseste în regulamentul campaniei. Un top al scolilor ce concureazã pentru strângerea celor mai multi sustinãtori va fi publicat si actualizat în permanentã pe întreaga perioadã a campaniei, pe pagina de Facebook a organizatiei Narada, iar cîstigãtorii vor fi anuntati pe data de 19 mai 2022. Lansatã în toamna anului trecut, HartaEdu, platforma sustinutã de partenerii strategici Mastercard, BRD Groupe Société Générale, Nuclearelectrica oferã posibilitatea oricãrei persoane sã înscrie urgente din educatie, fie cã este vorba despre necesitãti ale elevilor, profesorilor sau scolilor. Cei care vor sã cearã ajutor pentru rezolvarea unei situatii privind educatia pot intra pe pe HartaEdu.ro si adãuga alerta. Odatã ajunse pe harta interactivã a educatiei, alertele intrã în vizorul companiilor si persoanelor fizice, care pot ajuta la solutionarea lor.

E greu sã pui educatia pe primul loc când multe dintre nevoile de bazã nu ajung sã fie satisfãcute”

Din 2 mai, platforma gãzduieste o nouã functionalitate, un buton pentru „Sustinãtori„, pe care-l poate accesa orice persoanã care doreste sã sprijine rezolvarea unei situatii critice din educatia româneascã (ex.: lipsa device-urilor pentru elevi si profesori, mobilier vechi, ferestre, acoperis, podele deteriorate etc.). Un scurt mesaj de încurajare, un îndemn la solidaritate postat pe pagina unei alerte din platformã  înseamnã o sansã în plus de rezolvare cât mai rapidã a unei nevoi. Noua functionalitate a platformei reprezintã de fapt o ilustrare a misiunii  Narada, care a pariat dintotdeauna pe solidaritatea comunitãtilor cu educatia. Profesorii sau persoanele care înscriu alerte pe platformã, probabil cã se întreabã de ce este nevoie de sustinãtori: un numãr mare de sustinãtori contribuie la întelegerea importantei nevoii pentru scoalã, dar si la solidaritatea comunitãtii din jurul scolii si angajamentul acestora de a produce schimbare. Aceastã actiune reprezintã si elementul care motiveazã  oamenii de business sã investeascã într-un proiect sustinut, datoritã nevoii de a vedea impact pentru banii investiti. Motiv pentru care, cele mai sustinute proiecte au sanse sã capteze cea mai mare atentie si, ulterior, investitie. „HartaEdu a fost construitã cu ideea puterii celor multi în minte si acum avem si infrastructura care sustine acest lucru. Dacã pânã acum mediul de business a fost cel care a finantat peste 130 de alerte dintre cele peste 850 existente pe hartã, de astãzi lucrurile stau diferit, pentru cã oricine poate sustine o alertã pe hartaedu.ro. O actiune atât de simplã, un mesaj de sustinere, poate fi scris de astãzi în dreptul oricãrei alerte de pe HartaEdu. Acest mesaj ajutã un profesor sau o scoalã sã îsi facã mai usor auzite nevoile. Trãim timpuri în care e greu sã pui educatia pe primul loc când multe dintre nevoile de bazã nu ajung sã fie satisfãcute, dar când neglijãm educatia, implicatiile pe termen lung sunt dintre cele mai grave. Asadar, îi invitãm pe toti cei care vor sã punã umãrul la treabã, sã intre pe HartaEdu.ro si sã lase un mesaj de încurajare oricãrei alerte de pe hartã.  Simplu spus, un mesaj de sustinere postat un pas înainte spre rezolvarea alertei acestora„, spune Adelina Panaite, project manager HartaEdu.ro.

„E de dorit ca Inspectoratele Scolare Judetene din tarã sã recomande tuturor scolilor de sub jurisdictia lor oportunitatea de finantare oferitã de Narada”

Pânã în acest moment, pe Harta.Edu au fost înscrise peste 850 de alerte de la scolile din toatã tara, solicitãri de ajutor pentru cele mai diverse necesitãti – de la amenajãri ale curtii scolii, ale laboratoarelor, pânã la solicitãri de tehnologie modernã ca suport pentru educatia digitalã si chiar cereri de ajutor pentru facilitarea transportului elevilor la scoalã. „Din totalul alertelor, au fost rezolvate cu ajutorul mediului de business, persoanelor fizice si alte organizatii de bine peste 130 de urgente scolare, ce au impactat peste 13.000 de elevi. Aceasta este o oportunitate care nu trebuie ratatã de nicio institutie de învãtãmânt care doreste sã gãseascã o solutie rapidã pentru rezolvarea problemelor. Din acest punct de vedere, e de dorit ca Inspectoratele Scolare Judetene din tarã sã recomande tuturor scolilor de sub jurisdictia lor oportunitatea de finantare oferitã de Narada si sã încurajeze profesorii sã îsi aducã sustinãtorii pe HartaEdu”, a mai transmis managerul proiectului HartaEdu.ro. Regulamentul campaniei de sustinere a proiectelor înscrise pe HartaEdu se regãseste pe https://hartaedu.ro/regulament/  si poate fi accesat de orice persoanã care doreste sã contribuie la rezolvarea situatiilor urgente din învãtãmântul românesc. Fie cã este vorba despre profesori, directori de scoli sau persoane din afara sistemului care doresc sã ajute, acum e simplu sã o facã. Un simplu mesaj de sustinere adãugat pe HartaEdu este similar unei sanse de finantare suplimentare. Transmiterea unui SMS în valoare de 2 euro la 8845 cu textul „ELEV” sau prin plata cu cardul pe site-ul organizatiei reprezintã alte modalitãti facile de sustinere a proiectelor educative din România.

Printre cele mai recente urgente înscrise pe HartaEdu.ro, se numãrã si cea a Scolii Primare „Horia Stamatin” din Bogdãnesti. Unitatea de învãtãmânt are nevoie ca acoperisul sã fie refãcut. „Scoala este construitã din anul 2000, este în stare relativ bunã, dar acoperisul este fãcut din carton bituminat, ondulat si este spart în mai multe locuri, din cauza intemperiilor, astfel cã ne plouã în mai multe sãli de clasã. La ultima ploaie, a pãtruns apa prin acoperis în toate sãlile de clasã. În sala de alimente am adunat douã gãleti de apã. Am fost bucurosi cã erau copiii în vacantã, asa încât nu erau alimente în scoalã. Am pus si în pod diferite recipiente de colectare a apei, dar sunt insuficiente. Acoperisul are o suprafatã aproximativã de 500 mp. Probabil cã si o parte din grinzi vor trebui înlocuite. Acoperisul poate fi realizat din orice materiale (tablã, tiglã, carton bituminat), în functie de posibilitãti, important este sã rezolvãm aceastã problemã, care este destul de neplãcutã si periculoasã pentru elevi. Oricând poate ajunge apa la instalatia electricã sau se poate degrada tavanul, existând pericolul de a cãdea pe elevi. Tavanele sunt din rigips si OSB. Probabil cã, dupã înlocuirea acoperisului, va trebui renovat si tavanul afectat de ploaie. Scoala este situatã în localitatea Bogdãnesti, la strada principalã. Pânã acum, acoperisul a fost peticit în câteva locuri, însã o înlocuire a acestuia a fost imposibilã, din cauza bugetului deficitar si a nevoilor foarte mari pe care le avem. În fiecare an facem mici reparatii, dar sunt insuficiente din pãcate. Primãria a fãcut eforturi mari pentru a construi o toaletã în care copiii sã aibã acces din interior, încã nu este finalizatã, dar se lucreazã. Fonduri pentru înlocuirea acoperisului nu putem obtine prin forte proprii, de aceea am solicitat sprijinul dumneavoastrã”, se aratã în semnalul transmis de conducerea scolii pe HartaEdu.ro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.