8.4 C
Vaslui
27-mart.-2023

Scolile din judetul Vaslui, invitate sã se înscrie la Campionatul Reciclãrii. Premiile încep de la 12.500 de lei si pot ajunge pânã la 100.000 de lei

- Advertisement -

ECOLOGIE… Scolile din judetul Vaslui sunt invitate la Campionatul Reciclãrii, cel mai nou proiect national de educatie ecologicã si colectare separatã a deseseurilor, dezvoltat de Asociatia Act for Tomorrow si Kaufland Romania, în parteneriat cu Ministerul Mediului – România si RetuRO SGR. Elevi, cadre didactice si pãrinti deopotrivã pot deveni campioni ai reciclãrii si sã obtinã transformarea scolii din comunitatea lor, câstigând premii în valoare totalã de peste 250.000 lei. Cum? Prin colectarea deseurilor reciclabile la aparatele de colectare automatizate de tip RWM, puse la dispozitie de Kaufland Romania în magazinele lor din tarã.

Campionatul Reciclãrii este prima campanie nationalã de educatie ecologicã dezvoltatã pentru a promova Sistemul de Garantie-Retunare pentru ambalaje primare nereutilizabile, care pune reflectorul pe scolile din tarã ca primi agenti ai schimbãrii. În cadrul competitiei se vor putea înscrie unitãti publice de învãtãmânt primar, gimnazial si liceal din localitãtile în care existã magazine Kaufland. „Dacã sunteti cadre didactice si vreti sã vã ajutati scoala sã cîstige o transformare sau sunteti în cãutarea de noi activitãti de educatie ecologicã pentru Sãptãmâna Verde, vã puteti înscrie pe platforma https://campionatul-reciclarii.ro/, acolo unde poate fi accesat si regulamentul competitiei. În baza punctelor primite pentru implicarea în activitãtile proiectului, scolile vor putea cîstiga premii în valoare totalã de peste 250.000 de lei, dupã cum urmeazã: Premiul I – 100.000 lei, Premiul II – 50.000 lei, Premiul III – 25.000 lei, sapte premii regionale de câte 12.500 lei fiecare. Premiile vor consta în investitii în infrastructura educationalã a unitãtilor de învãtãmânt, în functie de nevoile acestora si contravaloarea sumei cîstigate”, a transmis Asociatia Act for Tomorrow.

Sesiuni de formare pentru cadrele didactice, care vor sã dobândeascã notiuni fundamentale de educatie pentru mediu

Programul reprezintã una dintre cele mai ambitioase initiative de educatie pentru mediu din România si îsi propune sã mobilizeze comunitãtile în jurul unui scop comun: acela de a forma cetãteni mai implicati si a contribui la orase mai curate, în care deseurile nu mai reprezintã o problemã, ci devin o resursã din care întreaga comunitate are de cîstigat. Proiectul se adreseazã elevilor, profesorilor si pãrintilor care vor sã contribuie la activitatea de colectare separatã a deseurilor si sã sustinã astfel scoala din comunitatea lor. Pe lângã activitatea de colectare, proiectul integreazã douã activitãti cheie de educatie ecologicã: sesiuni de formare a cadrelor didactice, prin care acestia vor dobândi notiuni fundamentale de educatie pentru mediu, si predarea, de cãtre acestia, a unor cursuri de educatie ecologicã pentru elevi. Astfel, Campionatul Reciclãrii reprezintã o oportunitate excelentã pentru cadrele didactice de a dobândi cunostinte de educatie pentru mediu atât de necesare pentru a fi predate elevilor în Sãptãmâna Verde, precum si o oportunitate de a pune în aplicare, alãturi de acestia, cunostintele teoretice privind gestionarea deseurilor. Initiativa vine în întâmpinarea programului national Sãptãmâna Verde si subscrie obiectivelor Strategiei Nationale de Educatie privind Mediul si Schimbãrile Climatice pentru 2023-2030, adoptatã la începutul acestui an de Guvernul României.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.