0.9 C
Vaslui
04-dec.-2022

Școlile, interzise să treacă la “orarul de iarnă”

- Advertisement -
ORAR NORMAL… Ministerul Educației susține că pierderile în învățare generate de perioada pandemiei fac acum ca orice minut de școală să conteze și nu recomandă scurtarea orelor de curs.

AVERTISMENT… Ministerul Educației a informat că a trimis inspectoratelor școlare o adresă prin care a solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal, manifestându-și dezaprobarea față de obiceiul trecerii la “programul de iarnă” și reducerea duratei orelor și a pauzelor.

Ministerul Educației descurajează practicile unităților de învățământ care trec la “orarul de iarnă” și reduc durata orelor și a pauzelor, se arată într-o informare transmisă presei de reprezentanții Ministerului Educației. Potrivit acestora, “în fundamentarea acestor decizii, școlile invocă art.11, alin. (8) din ROFUIP: “În situații speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea inspectoratului școlar”. “Considerăm că, în condițiile meteorologice pe care le putem observa cu toții, o astfel de interpretare a cadrului legal este discreționară și inadecvată. Date fiind pierderile în învățare generate de perioada pandemiei, orice minut de școală contează”, mai transmite Ministerul Educației. În informare se arată că Ministerul Educației a trimis inspectoratelor școlare o adresă prin care a solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal. “De aceea, am trimis inspectoratelor școlare o adresă prin care am solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal, manifestându-ne dezaprobarea față de obiceiul trecerii la “programul de iarnă”. Rugăm, pe această cale, directorii, profesorii, elevii și părinții să susțină apelul pe care l-am lansat și să depună toate eforturile, astfel încât să nu mai existe practici și acțiuni ce pot conduce la pierderi de învățare”, se mai arată în informarea Ministerului Educației.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.