spot_imgspot_img
21.7 C
Vaslui
08-iun.-2023

Școlile s-ar putea închide din nou, din octombrie!

spot_imgspot_img
- Advertisement -
SOLUȚII…O variantă luată în calcul de ministru a fost aceea de a permite doar elevilor vaccinați să vină la școală, după depășirea pragului

ANUNȚ… Nici nu a început noul an școlar și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat deja când se vor închide școlile, dacă numărul infectărilor va crește alarmant.  Potrivit acestuia, unitățile școlare vor rămâne deschise doar până se ajunge la incidența de peste 6 la mia de locuitori, apoi elevii vor reveni în online. Având în vedere tendința actuală de creștere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, datele arată că luna octombrie ar fi cea în care s-ar putea ajunge la acest prag.

Conform lui Sorin Cîmpeanu, pe data de 13 septembrie, toate unitățile de învățământ vor deschide anul școlar cu prezență fizică.”Până la 6 la mie, pe 13 septembrie, toate școlile, fără niciun fel de deosebire, în funcție de clasă sau alte criterii, toate școlile se vor deschide cu prezență fizică. De asemenea, se vor deschide cu prezență fizică creșele și grădinițele. Acestea vor fi păstrate deschise până se va atinge pragul de 6 la mie în localitatea respectivă. Sperăm cu toții să nu ajungem în acea situație, dar suntem obligați să luăm în considerare la nivelul Ordinului comun care va apărea săptămâna viitoare, marți sau miercuri, 1 septembrie”, a detaliat Sorin Cîmpeanu. După ce pragul va fi depășit, creșele și grădinițele ar putea rămâne deschise cu măsuri complementare.”Vom lua în considerare scenariul în care în localitatea respectivă se va depăși pragul de 6 la mie. În această situație, creșele și grădinițele vor putea rămâne deschise pentru preșcolari cu măsuri complementare de siguranță sanitară, însă și la solicitarea Consiliului Național al Elevilor, toți elevii ar urma să intre în online”, a explicat ministrul.

Doar elevii vaccinați ar putea merge fizic la școală, potrivit unei alte ipoteze

Ministrul ia în calcul și o altă variantă, prin care să încurajeze elevii să se vaccineze, pentru a putea urma orele în format fizic. “O altă ipoteză a fost aceea de a permite elevilor vaccinați, de la clasa a VII-a, până la a XII-a să poată merge la școală. Această variantă a ieșit din calcul. Deci, peste 6 la mie doar creșele și grădinițele și vom discuta de învățământul special”, a declarat Cîmpeanu.”Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcționare a școlilor- n.r.). În București suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creștere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4- 0,6. Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.