Școlile sunt inchise ilegal, susțin magistrații Tribunalului Iași. Decizie fără precedent pentru municipiu

Decizie istorică luată de Tribunalul Iași. Conform unor surse se pare că magistraţii au decis că decizia luată de Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Iaşi referitoare la închiderea şcolilor este nelegala. Concret, decizia a fost luată după ce mai multe asociaţie a şcolilor private din Iaşi au intentat un proces.

„Anulează în parte Hotărârea nr. 76/ 04.11.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, respectiv prevederile art. 8 şi art. 9 din hotărâre”

Patronii școlilor și grădinițelor private din Iași au contestat în instanță o decizie a Comitetului pentru Situații de Urgență!

Reprezentanții mai multor școli și grădinițe private au decis să se unească și să atace în instanță o hotărâre a CJSU Iași. Revolta a izbucnit de la decizia autorităților de a opri învățământul „față-în-față” și de a introduce obligativitatea celui online. Decizia a fost contestată la Tribunalul Iași, în contencios administrativ, iar judecătorii au stabilit ce anume se va întâmpla în continuare. Autoritățile județene arată însă că hotărârea Comitetului nu mai produce efecte juridice

“Hotărârea din data de 4 noiembrie, mai exact articolele referitoare la suspendarea activităților didactice în Mun. Iași nu mai produce efecte juridice în prezent, având în vedere că pe data de 09.11.2020 a intrat în vigoare ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 5972/2020, care reglementează anumite măsuri în domeniul respectiv. a precizat la acea vreme prefectul județului Iași, Marian Grigoraș”.

Se vor deschide școlile din Iași?

În pofida hotărârii judecătorilor ieșeni, școlile din Iași vor rămâne închise. Procesul fiind intentat impotriva Comitetului Județean pentru Situatii de Urgență (CJSU). Între timp, decizia CJSU a fost inlocuita de decizia de la nivel national luată de Comitetul National pentru Situatii de Urgență (CNSU). Concret, deși decizia luată de CJSU a fost parțial declarată ca fiind ilegală, rămâne în vigoare decizia luata de Comitetul Național pentru Situații de urgență. … https://www.bzi.ro/scolile-sunt-inchise-ilegal-sustin-magistratii-tribunalului-iasi-decizie-fara-precedent-pentru-iasi-4072524?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ