spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

Scolile vasluiene, printre cele mai periculoase din tarã

- Advertisement -

ÎNGRIJORARE Îmbunãtãtirea climatului de sigurantã publicã în incinta si zona adiacentã unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar a constituit tema de discutie din cadrul unei videoconferinte organizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Potrivit reprezentantilor MAI, în scolile din judetul Vaslui s-a înregistrat în ultima perioadã o crestere a numãrului de cazuri de violentã si furturi.

La videoconferintã au participat Radu Renga, prefectul judetului Vaslui, reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Inspectoratului Judetean de Politie, ai Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontierã si ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgentã. În contextul cresterii violentei în zona unitãtilor scolare, reprezentantii MAI au atras atentia asupra faptului cã în perioada urmãtoare se va transmite în teritoriu un Memorandum privind mãsurile care se vor impune în anul scolar urmãtor care sã conducã la îmbunãtãtirea climatului de sigurantã în incinta si zona adiacentã unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar. În cadrul conferintei s-a adus la cunostintã faptul cã în scolile din judete precum Vaslui, Iasi, Prahova, Constanta, Cluj, Cãlãras sau Timis, cifrele indicã o crestere a faptelor antisociale comise, în consecintã fiind necesarã intensificarea cooperãrii cu Politia dar si o activitate mai eficientã în ceea ce priveste prevenirea violentei si furturilor. ” Întrucât în aceastã perioadã s-a deschis sezonul banchetelor pentru elevii din anii terminali de gimnaziu si liceu, voi solicita Inspectoratului Scolar Judetean o situatie exactã privind perioada si locul de desfãsurare al acestor evenimente festive. Trebuie sã asigurãm paza si protectia elevilor, în acest sens apelând la structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru a fi prezente la aceste activitãti.”, a declarat Radu Renga, prefectul judetului Vaslui.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui au lipsit

Surprinzãtor, la videoconferintã nu au fost invitati si reprezentanti ai ISJ Vaslui desi nu o datã s-a pomenit despre importanta implicãrii cadrelor didactice în prevenirea violentei si furturilor în scoli. Probabil cã acestia vor fi informati pe altã cale despre mãsurile care vor fi instituite începând cu anul scolar urmãtor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.