30.3 C
Vaslui
28-iun.-2022

Scos “curat” în dosarul în care a fost judecat alături de fiul lui, Gelu Pecheanu speră să se repete povestea!

AȘTEPTĂRI… După ce a beneficiat în primul dosar, de prescripția faptelor penale, Gelu Pecheanu crede că istoria se va repeta și în dosarul în care este judecat alături de nora lui.

SPERANȚE… Trimis în judecată de către procurorii DNA, în două dosare de corupție, fostul edil al comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, este sigur că va scăpa basma curată. Spune că, în ambele dosare, acuzațiile aduse împotriva lui vor ajunge la termenele de prescriere și astfel nu se va ajunge și la o condamnare definitivă. Scenariul acesta este unul posibil, mai ales dacă ținem cont de faptul că, într-unul din dosare, fapta sa a fost “iertată”, după ce, în primă instanță, primise o condamnare cu suspendarea executării pedepsei. În cel de-al doilea dosar, pronunțarea va avea loc curând, dar Pecheanu se arată optimist și spune că și aici totul va decurge la fel.

Pentru fostul ediul al comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, cele două dosare penale instrumentate de către DNA, cu el principal suspect, nu au fost o piatră de moară. Și asta pentru că fostul edil este sigur că va scăpa basma curată în ambele situații. Deja, într-unul din ele a reușit să scape nepedepsit după ce, în primă instanță, a primit o condamnare de doi ani cu suspendare și un termen de supraveghere de 3 ani. Alături de el, în același dosar a fost condamnat și fiul lui. Speța viza o concesionare de 76 de hectare de teren care aparțineau UAT Drânceni către o societate deținută de către Bogdan Pechean. Concesionarea era pe o perioadă de 25 de ani, iar redevența însemna o plată către bugetul local de 25 de lei pe hectar, anual. Din această cauză, fostul primar Pecheanu și-a pierdut și funcția, în urma demersurilor Agenției Naționale de Integritate.  Numai că, după condamnarea în primă instanță, a venit recursul, la Curtea de Apel Iași. La final, instanța a decis să-i scoată pe cei doi nevinovați, motivând faptul că a intervenit prescripția legii penale pentru fapte comise în 2011, în perioada în care era în vigoare Codul Penal Român din 1969. Ținând cont de această sentință, Gelu Pecheanu crede că va avea câștig de cauză și în cel de-al doilea dosar în care a fost trimis în judecată alături de nora lui. Mai mult, acesta spune că lucrurile nu au fost chiar așa cum spun procurorii. “Aici este vorba de un proiect transfrontalier în valoare totală de 1,25 milioane de euro, dar noi am beneficiat de o sumă mult mai mică. Și nu mi-am angajat nora pe cel mai mare salariu. Partea moldoveană a dat salarii și de 3.000 de euro și nu a finalizat partea lor de proiect nici acum. Și să vedem ce vor spune judecătorii și în acest dosar care se judecă deja de mai mulți ani și nu s-a pronunțat nici în primă instanță », spune Gelu Pecheanu. Altfel spus, fostul edil speră ca și în acest dosar să intervină prescripția și să scape astfel basma curată și din acest dosar.  În acest dosar, Pecheanu a fost acuzat că și-a angajat nora manager de proiect. Adnana Florina Pecheanu a încheiat un contract individual de muncă cu socrul său, pe când era iubita fiului edilului, stabilindu-i-se un salariu de 550 de euro pe lună, pe toată durata proiectului (22 luni). La momentul semnării contractului de muncă, potrivit DNA, tânăra nu îndeplinea condițiile. Ancheta procurorilor DNA avea să scoată la iveală cum tânăra a fost angajată fictiv, doar pentru a semna statele de plată și pentru a încasa salariile, în timp ce activitatea aferentă proiectului era desfășurată de contabil și de primar.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Acesta peste tot unde a lucrat a lăsat numai urme de hoție. La pușcărie cu toți hoții din politica care acaparează bogații cu bani nemunciți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here