Scoţia este prima ţară din lume care distribuie absorbante gratuite

Scoția a devenit prima țară din lume care a început să distribuie absorbante gratuite. MSP (Ministerul Sănătății Publice) a aprobat în unanimitate proiectul de lege pentru distribuţia gratuite de produse ce ţin de ciclul menstrual.

În prezent, autoritatea locală are obligația legală de a se asigura că articolele gratuite, cum ar fi tampoanele și tampoanele sanitare, sunt disponibile pentru „oricine are nevoie de ele”.

Proiectul de lege are ca scop prevenirea sărăciei

Proiectul de lege a fost introdus de Monica Lennon, MSP Labour. În 2016, ea face campanie pentru a pune capăt sărăciei.

Ea a spus că este o piesă legislativă „practică și progresivă” făcută cu atât mai vitală din cauza pandemiei de coronavirus.

Ciclul menstrual nu se opreşte din cauza unei pandemii și munca de îmbunătățire a accesului la tampoane, tampoane și reutilizabile esențiale nu a fost niciodată mai importantă”, a adăugat ea.

În Scoţia multe femei se confruntă cu dificultăţi materiale în achiziţionarea absorbantelor

Conform unei statistici făcute de Guvernul scoţian, multe femei care au venituri mici nu îşi pot permite să achiziţioneze tampoane sau alte obiecte de igiena sanitară pentru perioada în care se află în ciclul menstrual.

Un sondaj efectuat de mai mult de 2.000 de persoane de către Young Scot a arătat că aproximativ unul din patru respondenți de la școală, colegiu sau universitate din Scoția s-au străduit să acceseze produsele de acest fel. … https://www.bzi.ro/scotia-este-prima-tara-din-lume-care-distribuie-absorbante-gratuite-4076374?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ