Scrisoare deschisă a comunității rrome din Murgeni către conducerea IPJ Vaslui: “nu vrem să mai trăim în teroare” | VIDEO

SUPĂRAȚI… Comunitatea rromă din orașul Murgeni pare să nu mai suporte comportamentul agentului de poliție Marius Stan. La sfârșitul lunii martie, acesta a fost implicat, din nou, într-un incident cu un minor, pe care l-a încătușat cu forța pentru a-l transporta la secție. Abuzurile polițistului Marius Stan i-a făcut pe rromii din Murgeni să se adreseze cu o scrisoare deschisă către Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, pe care o vom reda în totalitate, în rândurile care urmează.

Adresăm această scrisoare deschisă ca urmare a intervenției efectuate în localitatea Murgeni, județul Vaslui, în data de 29.03.2021 de către polițistul Marius Stan.

​Agentul de poliție, determinat de prejudecăți etnice și nu din dorința de ordine și protecție pe care o datorează comunității în virtutea însemnelor instituției statului pe care o reprezintă, a acționat nerespectând “Codul de etică și deontologie al polițistului” din hotărârea 991/2005.

​Susnumitul a intrat pe proprietatea neîngrădită unde locuiește minorul Stan Inspector, aflat în arest la domiciliu, și, sub falsa acuzație că nu a respectat normele arestului la domiciliu, l-a bruscat, a folosit cuvinte injurioase şi l-a încătușat pe minor care nu reprezenta niciun pericol. Menționăm că agentul de poliție a fost însoțit de polițistul local Mindrigiu Sergiu, care a fost și el violent cu minorul, nejustificat. Martorii acestui incident pot depune mărturie ca și filmarea pe care am făcut-o la fața locului în momentul incidentului. ​Agentul de poliție Marius Stan nu este la prima abatere comportamentală nu numai vis-à-vis de etnia rromă, el abuzând constant de poziția pe care i-o conferă uniforma. În acest sens, vă aducem la cunoștință că polițistul Marius Stan în  mod intenționat a mers cu mașina Poliției pe străzile din Murgeni, cu semnalele acustice și luminoase pornite, fără a fi în misiune, doar pentru a-și face simțită prezența și pentru a înspăimânta locuitorii, mai ales că acest fapt se petrecea la ore nepotrivite, deranjând totodată și liniștea publică.

​Din cauză că am reclamat acest comportament abuziv la 112, am primit tot felul de amenințări de la agentul de poliție Marius Stan care, de atunci, caută motive pentru a ne putea sancționa. Considerăm că acest tip de comportament la adresa noastră cât și a comunității din Murgeni este hărțuitor, abuziv și nu face cinste instituției pe care o reprezintă. Acest fapt creează confuzie în rândul oamenilor, aceștia nemaiștiind dacă angajații Poliției Române sunt apărători sau dușmani ai cetățenilor. Din această cauză oamenii din comunitate nu mai știu cum să reacționeze la vederea unui polițist și dorim să nu mai trăim cu frică și în teroarea provocată de polițiștii care au devieri comportamentale. ​Prin urmare, cerem o monitorizare mult mai strictă a activităților polițiștilor și demiterea agentului Stan Marius. Aștept soluționarea acestei cereri imperioase printr-o declarație publică a IPJ Vaslui.

Nicolae Constantin, în numele comunității rrome din orașul Murgeni.”
15 COMENTARII

 1. Pentru tigani, respectarea legii și a normelor de conviețuire înseamnă “a trăi în teroare “. Pentru acești cetățeni legile sunt pentru prosti și munca este pentru tractoare.

 2. mda. Ce emotionant, sunt coplesit, abia mai pot sta pe scaun!

  Interesant cum, in urma cu cateva luni, unii „oameni de bine” (ar trebui să le fie făcute publice numele) au inițiat o mizerie de lproiect ege intitulată „Legea împotriva anti-țigănism”. Vă jucați cu focul, monșer….

 3. Din pacate problema depaseste cu mult granitele tarii. BLM-ul din America e in fruntea unui proces de contestare tot mai agresiva a autoritatii, a ordinii si civilizatiei, pana la urma. Un proces care deja se extinde in toata lumea democratica. La noi e abia inceputul. Vin vremuri grele.

  • să creadă ei că vom mai fi mult timp manipulați!
   Poate autorii din spatele mișcării (majoritatea jooz) cât și BLMiștii nu știu ce sunt alea gloanțe de 7,62!

 4. da.. promisiuniile politice … nu pot fi intotdeauna respectate.
  Rromii din Murgeni ft. multi au trecut de la Partida rromilor la Aurrr…. alta structura a romilor… care in campanie…. a promis… dar … cazurile de arest la domiciliu doar sa fi prost sa crezi ca nu sint monitorizate permanent… asa ca….. politistul si a facut treaba.

 5. Hauz bre, se revoltă SAPUNUL!!

  ACOLO trebuie făcut un cordon de oameni înarmați , la.distanta de un metru , să execute tot ce mișcă (și șobolanii in gaură) apoi stropit cu benzină, dat foc, arat, plantat porumb.

 6. Voi va considerați oameni? Da…voi romii ( ca sa nu spun tiganii) ? Voi va considerați terorizați? Sunteți niște căpușe, niște venetici ce terorizati întreg pământul! Sunteți ce este mai rau: hoți,puturoși, nesimțiți, tupeiști jegoși, nespălați dar aveti pretenții! De ce? Voi nu sunteți localnici….voi sunteți venetici,sunteți pripasiti pe unde apucați și nu faceți altceva decât sa stricați liniștea unei comunități! Sunteti niște jeguri ordinare ce nu merita nimic,nici măcar mila! Pacat ca nu mai e Antonescu! Ori măcar Ceaușescu! Cati dintre voi muncesc cinstit? Câți? Asa in procente dacă știți ce sunt alea? Cati? Cati dintre voi încearcă sa fraiereasca,sa însele pe cineva? Toți! Cati dintre voi muncesc cinstit în UE? Zero procente! Toti fura, inseala, combinații, fetițe proaste, cersetorie…etc,etc! Dar sunteți votanți PSD și AUR! Și mai aveți tupeul jegos sa reclamați? Mars ma!

 7. Când va zbura porcul, țiganii vor deveni oameni de treabă…cird de votanți,masă influențabilă care șantajează politicienii avizi de putere.Niste scursori umane care consumă inutil aerul Europei… Antonescu unde ești tata?

 8. Cum îndrăzniti să spuneți că trăiți voi, tiganii, în teroare??? Voi terorizati românii, atât cati au mai rămas în Murgeni! Nu respectați nici cea mai elementara regulă, despre legi, nici vorbă!! Sunteti mai rai decat Covidul! Dacă ar fi toți polițiștii ca Stan, ar fi ordine in localitate!!! Bravo Stan!!!

 9. Anul trecut in plina pandemie acest lider al romilor s a intalni cu un ,,mare” politician local la o crasma unde i s a garantat protectie fata de politie daca voteaza pe cine trebuie cu toata comunitatea lui si p….u a crezut, fapt pentru care acum scrie asemenea scrisori.

LĂSAȚI UN MESAJ