Scrisoare deschisă adresată public primarului Dumitru Boroș!

APEL… Mai mulți cetățeni de pe strada Gheorghe Emandi din Bârlad, vor un răspuns după ce li s-a cerut votul, domnule primar!

SOLICITARE… Șoferii care fac liniuțe în toiul nopții la Bârlad, pârâți la primar! La redacția noastră a fost trimis un e-mail, o scrisoare deschisă, adresată primarului Boroș, de câțiva locuitori ai orașului, de pe strada Gheorghe Emandi. Aceștia fac public un apel către primar și, mai ales, către Poliția Locală Bârlad, să se implice în a rezolva câteva aspecte grave, care le pun în pericol viața și nervii! Este vorba despre cum fac „liniuțe” noaptea șoferii din Bârlad, având în vedere că strada este proaspăt asfaltată, iar poliția rutieră – locală trece pe acolo rar spre deloc! De asemenea, oamenii reclamă că mașinile de off road și ATV-urile care traversează strada Ghe. Emandi, spre Cotu Negru, unde merg să se antreneze pe dealurile Bârladului, fac un zgomot asurzitor, evident mergând cu viteză mult peste cea legală! Așteptăm răspunsul primarului Dumitru Boroș și al Poliției Locale Bârlad, tot public!

Asfaltul proaspăt turnat pe strada Gheorghe Emandi din cartierul Cotu Negru din Bârlad, i-a înnebunit pe tinerii teribiliști, cărora le-au luat părinții mașini cu mulți cai putere. Aceștia, în toiul nopții, încep să ambaleze motoarele și astfel oamenii nu se mai pot odihni. Nervii lor sunt puși la încercare seară de seară, iar în ciuda multor reclamații făcute pe adresa primarului și poliției locale sau rutiere, măsurile sunt zero! Disperați, oamenii au ales să recurgă la o scrisoare deschisă, adresată prin intermediul ziarului nostru primarului Dumitru Boroș.

„Noi,  cîțiva dintre locuitorii urbei noastre, locuitori de pe strada Gheorghe Emandi, știind că Primăria Bârlad și, implicit, primarul nostru Dumitru Boroș, sunt receptivi la problemele cetățenilor, aducem la cunoștința dumneavoastră o problema de pe această stradă nou  asfaltată (Gheorghe Emandi). De când a fost  asfaltată  strada , aceasta  a devenit o adevărată pistă de raly-uri unde toți care  tranzitează acest cartier se cred piloți de curse. Poate pentru unii nu ar fi o problemă,  dar pentru noi este una mare, dat fiind faptul că trotuarele au fost construite doar pentru design, pentru că pe anumite zone nu se poate circula, ele fiind foarte înguste sau blocate de mașini care sunt parcate cât mai aproape de gardul proprietăților, tot din cauza acestor piloți de curse.

Un alt doilea aspect sunt cursele care se desfășoară noaptea unde acei tineri care nu au somn fac turul cartierului pentru că știu sigur că poliția rutieră trece foarte rar pe acolo și nu are cine să-i deranjeze”, scriu cetățenii primarului municipiului Bârlad.

„Ne pot omorî pe noi sau pe copii! Faceți ceva!”

„Următoarea problemă este cea a Grădiniței nr. 13 de pe strada noastră, unde dimineața sunt aduși copii la cursuri și la fel,acest drum trebuie făcut cu mare atenție.Dacă aduci copilul pe jos e o adevărată aventură,  pentru că cei care pleacă dimineața la muncă, se grăbesc să nu întârzie probabil și la fel, se circulă cu mare viteză și se face slalom printre mașinile parcate  și copiii care sunt duși la grădiniță sau spre Școala Generală nr. 1, care este în zonă, sunt în mare pericol.

Ultima, dar nu și nu cea mai puțin importantă problemă a fost observată de câteva luni și  chiar duminică, 21 februarie, au fost făcute și poze de un proprietar din zona celor care tranzitează str. Gheorghe Emandi. Duminică, în jurul prânzului, așa zisele ATV-uri,  mașini  de teren și mașini de OFF-ROAD  treceau de la Podul Verde spre pădurea din Cotu-Negru cu foarte mare viteză și producând un zgomot deranjant populației.   Cîțiva dintre patronii Bârladului de sendwisuri sau a altor societăți comerciale care dețin  aceste mașini de teren și se distrează duminică în pădure ar trebui să fie conștienți de deranjul care-l produc și nu mai spunem de noroiul care este adus pe stradă din pădure la revenirea lor pe stradă. Probabil sunt ținuți de cineva<< în brațe>> sau poate chiar sunt persoane care lucrează în diferite instituții ale statului și își permit astfel de acțiuni nelegale.  Pe 21 februarie, o suită de astfel de ATV -uri au trecut în foarte mare viteză spre pădure. Din câte cunoaștem, legislația rutieră nu permite să se circule cu astfel de vehicule pedrumurile publice depășind viteza legală.

Au fost făcute fotografii și se va înainta Poliției RutiereVaslui o plângere în  acest sens și sperăm rezolvarea pe parte rutieră a acestei probleme.

Pe cale administrativă, cerem Primăriei montarea unor limitatoare de viteză așa cum sunt montate pe alte străzi, ex. Mihai Eminescu sau altele din oraș , fiind foarte importante în rezolvarea tuturor aspectelor relatate mai sus .Vă mulțumim pentru ajutor și pentru rezolvarea problemei”, se încheie scrisoarea deschisă, semnată „Noi, cetățenii Bârladului”.
3 COMENTARII

  1. Mai comunistilor, liniutele le fac tot copii vostri din zona ca doar nu vin eu in Cotu Negru pe o strada unde si-a rupt gatu foamea de care n-am auzit pana azi. Fenomenul e in tot orasul, asa sunt tinerii din ziua de azi, noi jucam ratele si vanatorii ei au masini de omorat oameni. Auzi si la prostu asta cu cocoasele masii, pai dupa ce au reparat strazile tu vrei tot damburi :). Cel mai bine e ca militia sa-si faca treaba nu sa stea la ciupeala, la cerbul de aur, la paloda, la casa de cultura etc… e de-ajuns sa stai intr-o zi intr-un loc si tot trece un bombardier.

LĂSAȚI UN MESAJ