Scrisoarea emoționantă a lui Bodrug, moldoveanul de peste Prut, care candidează la Vaslui

Oleg Bodrug

EMOȚIONANT…Oleg Bodrug, moldoveanul de peste Prut care candidează pe listele PMP Vaslui  la Camera Deputaților a rămas surprins când a aflat că primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, îl acuză că își face campanie electorală mascată. Acesta nu a făcut nimic altceva decât să ceară ajutorul „fraților români” pentru a înființa secții de votare la Vaslui, pentru cei 100.000 de vaslueini-moldoveni care au domiciliul în municipiu și vor să voteze pentru alegerile prezidențiale din R.Moldova. Acesta a trimis un e-mail emoționat redacției Vremea Nouă, prin care se prezintă și explică de ce a ajuns să candideze la Vaslui, pentru Parlamentul Romnâniei, după ce ani la rându-i a fost deputat în R. Moldova. Acesta le mulțumește public vasluienilor simplu care i-au acceptat în comunitatea lor pe basarabeni și recunoaște că mulți dintre ei sunt doar simpli trecători prin județul nostru. Acesta mai spune că a constatat că vasluienii nu sunt supărați pe basarabeni de disconfortul pe care îl produc la fiecare scrutin electoral, așezând la coadă, în statistici, județul  nostru, în rândul structurilor administrative cu cea mai înaltă rată a absenței la vot pe țară. Și cum duminică în R. Moldova sunt alegeri prezidențiale, acesta le adresează un mesaj cetățenilor moldoveni care locuiesc la Vaslui:  „BASARABENI CU CETĂȚENIA ROMÂNĂ, IEȘIȚI DUMINICĂ LA VOT, ORIUNDE V-AȚI AFLA! 

Iată scrisoarea pe care politicianul din R. Moldova o adresează vasluienilor, după ce a fost jignit de autoritățile locale și acuzat pe nedrept că își face campanie electorală mascată. „Cu gândul la datoria ce ne revine nouă, generațiilor trăitoare azi în Republica Moldova și România – reunificarea celor două state românești – m-am hotărât să candidez la alegerile din 6 decembrie 2020 pentru un mandat în Camera Deputaților a Parlamentului României. Experiența politică a ultimilor 30 de ani, starea generală deplorabilă la care a fost adusă Republica Moldova, dar mai ales cuibărirea la frâiele puterii a celei mai corupte forțe politice coordonată de Igor Dodon, ridică nevoia de reunificare în categoria urgenței naționale. În calitate de reprezentant al Partidului Popular Românesc din Republica  Moldova și al Mișcării Politice UNIREA, candidez pe listele Partidului Mișcarea Populară din România în circumscripția Vaslui, județul de hotar cu Republica Moldova. Am un program de dezvoltare a județului și vreau să-l implementez pentru a face România mai înfloritoare. De ce România și nu Republica Moldova? Pentru că Republica Moldova este în continuare un stat capturat de marea corupție, reprezentată azi de Dodon, iar România este un stat de drept în care lucrurile sunt așezate la locul lor: oamenii harnici și onești trăiesc bine, iar corupții, inclusiv cei politici – stau în pușcărie. Mai știu că doar o Românie prosperă, înfloritoare, ridicată la standarde europene de calitate a vieții poate face, prin exemplul ei, ca majoritatea cetățenilor Republicii Moldova să-și dorească să trăiască la fel. În ceea ce mă privește, cu fapta și cuvântul voi face tot posibilul ca ei să înțeleagă cât mai devreme că au o șansă unică să se scape de sărăcie, hoție și fărădelege! Asta se înțelege și peste Prut, în Vaslui, Iași, Botoșani în toată România”, își începe scrisoarea Oleg Bodrug. 

Bodrug este sincer, calitate mai rar întâlnită la un politician

Bodrug recunoaște că nu toți basarabenii cu domiciliu la Vaslui au și rămas aici, dar vorbește despre „fericitul trai” de pe aceste meleaguri. De asemenea, este singurul politician din R. Moldova care ne mulțumește nouă, vasluienilor, că am schimbat destinul la mii de basarabeni și se întreabă retoric: „Își mai amintesc ei (n.r. moldovenii-vasluieni) oare cui datorează bucuria minunii coborâte peste capul lor?” Iată continuarea emoționantă a scrisorii: „Aici, în localitățile din județul Vaslui, unde mă aflu în aceste zile, am remarcat că mii, poate chiar zeci de mii, de basarabeni au sporit în ultimii ani considerabil numărul populației locale. Este o consecință a procesului de redobândire a cetățeniei române de către basarabeni. În felul acesta, devenind cetățeni ai României, mii de basarabeni au devenit în mod automat și cetățeni ai Uniunii Europene. Desigur, puțini au fost cei care s-au întors să-și continue „fericitul” trai în țara lor capturată. Majoritatea au luat drumul Europei: acolo, în baza buletinului, să zicem, de Negrești, de Huși, de Averești sau de Vaslui, și-au făcut trai bun în toate țările Uniunii Europene. Viața lor s-a schimbat radical, fiind bine plătiți și protejați de legea comunitară. Își mai amintesc ei oare cui datorează bucuria minunii coborâte peste capul lor? Le trece oare prin cap că la alegerile locale lipsa lor devine statistică relevantă și așază de câțiva ani județul Vaslui în rândul structurilor administrative cu cea mai înaltă rată a absenței la vot pe țară? Vasluienii își dau seama de unde li se trage nemeritata contraperformanță statistică și, cu toate astea, nu poartă gând rău basarabenilor. Cel puțin asta mi-au arătat-o vasluienii cu care am discutat fenomenul. Ceea ce ar avea ei de reproșat virtualilor consăteni ori concitadini din Basarabia nu ar fi lipsa lor la alegerile pentru primăriile și consiliile Vasluiului, ci eventuala lipsă de la alegerile din Republica Moldova”.

Material de propagandă electorală, realizat de Vremea Nouă, la comanda PMP Vaslui. CMF 11200012.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ