Scrisori pentru Ion Creangă

Centrul “Mihai Eminescu” Bârlad

CONCURS LITERAR… Primăria și Consiliul Local Bârlad, împreună cu Centrul “Mihai Eminescu”, organizează concursul “Scrisori pentru Ion Creangă”, ediția I, 2021. Argumentele pentru organizarea acestui concurs literar sunt: descoperirea și sprijinirea elevilor talentați (clasele II-VIII), cu simț estetic și înclinație spre scris; promovarea tinerelor talente în revista “Arheu” a Centrului “Mihai Eminescu”; stimularea elevilor pentru creația literară, pentru lectură. Pot participa elevi din municipiul Bârlad dar și din alte localități din țară, la oricare dintre cele două secțiuni 7-10 ani și 11-14 ani. Înscrierea participanților prin trimiterea scrisorilor în format electronic se face în perioada 10-20 februarie a.c, pe adresa de email: [email protected]

Concursul, inițiat de Centrul Mihai Eminescu din Bârlad și bibliotecarul Geta Modiga, are ca scop formarea unor aptitudini de exprimare scrisă a elevilor, iar ca obiectiv atragerea elevilor spre scris și lectură, precum și cultivarea talentului creator și al celui critic. Concursul se adresează unui grup țintă și anumele elevilor cu vârste între 7-14 ani.

Regulamentul concursului de creație literară “Scrisoare către Ion Creangă”

Scrisorile vor fi tehnoredactate pe format A4, format Word, font Times New Roman, caractere de 12, la distanța de un rând, margini 2 centimetri, cu diacritice, alb-negru. Scrisoarea să nu depășească o pagină. Sunt acceptate și scrisorile scrise de mână și trimise fotografiate/JPEG. Fiecare scrisoare va conține obligatoriu în colțul din dreapta sus următoarele date: nume, prenume, vârstă, clasă, școală, localitate, nr. telefon. Tipul de scrisoare*formală/informală este opțiunea fiecărui elev.

Criteriile de evaluare sunt: respectarea normelor de tehnoredactare, corectitudinea exprimării (ortografie, punctuație), impactul mesajului transmis, gradul de complexitate al scrisorii, creativitatea (limbaj figurat, imagini artistice), originalitatea scrisorii. Premiile vor fi oferite separat pentru fiecare categorie de vârstă . Lucrările celor două premii întâi vor fi publicate în revista Arheu, nr. 17.

Juriul va fi format dintr-un scriitor, un profesor de limba română și reprezentantul Centrului Mihai Eminescu Bârlad. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 27 februarie pe pagina de Facebook centrul.mihaieminescu, iar premiile, constând în diplome și cărți, vor fi înmânate pe data de 28 februarie 2021 la Centrul Mihai Eminescu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ