Se anunță noi proteste în fața Prefecturii Vaslui

NEMULȚUMIRI… Sindicatele din Sănătate, Învățământ, Poliție au anunțat noi proteste zilele următoare, ca urmare a refuzului celor de la guvernare de a le asculta doleanțele. Miercuri, începând cu ora 10:00, în fața prefecturilor din toată țara și-au anunțat prezența la proteste și membrii federației Publisind.   

Federația Publisind include 35.000 de membri de sindicat din domeniile administrație publică centrală și locală, asistență socială, poliție și poliție de frontieră, grefă judiciară, penitenciare și probațiune, sport și tineret, finanțe și control financiar, mediu și RA-APPS. Aceștia vor protesta pe toată durata lunii februarie atât în fața ministerelor de resort cât și în fața prefecturilor din țară, nemulțumiți că legea salarizării privind personalului plătit din fonduri publice a fost suspendată la jumătatea “perioadei de aplicare”. “Vedem ca protestele noastre deranjează iar asta ne întărește. Ca și în 2009, atacurile asupra bugetarilor, sindicatelor și chiar a liderilor sunt din ce în ce mai virulente. Aceste strategii binecunoscute prefigurează pierderi salariale și tăieri de posturi. Nu avem nicio îndoială în acest sens. De aceea nu ne oprim! Dacă România are o datorie publică mare, nu bugetarii sunt singurii vinovați. De la noi se tot taie din 2010. Nu noi trebuie să fim singurii care suportăm măsurile de austeritate pentru limitarea deficitului bugetar. Suntem o structură asociativă formată din salariați din diferite domenii ale sistemului public. Nu suntem nici politicieni, nici combinați cu partide, nici analiști politici sau economici. Suntem simpli salariați, suntem de asemenea sindicaliști și stăm în stradă pentru a ne proteja locurile de muncă și salariile. Nu cerem nicio creștere salarială! Nu vrem acte normative noi prin care să fie stabilite sporuri sau majorări! Singura noastra pretentie este ca puterea politică să respecte și să aplice legea! Guvernul Cîțu a înghețat salariile bugetarilor prin blocarea aplicarii Legii-cadru nr 153/2017 imediat după preluarea puterii deși în campanie a promis cu totul altceva. Guvernarea PNL-USR a ales să pună toată presiunea pe un procent de 10% din salariații României, respectiv acei bugetari cu salariile incomplete și care din 2009 sunt ținuți pe loc prin tot felul de amânări ale legii-cadru, acum blocate definitiv. Am înțeles că pentru noi nu se poate aplica legea decât în etape, însă acum legea este suspendată la jumătatea perioadei de aplicare iar acest lucru este inadmisibil din perspectiva noastră. Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord, nu ne-a invitat nimeni la dialog, nu s-a obosit niciun guvernant să ofere sau să asculte argumente! Singura opțiune care ne este permisă este strada, chiar și aceasta cu un număr limitat de participanți. Dacă acum nu am fi nici în stradă, nu ne-am justifica existenta ca structuri asociative. Nu refuzăm dialogul, dimpotrivă îl pretindem insistent. Suntem oricând gata să ne mutăm din stradă la masa dialogului dacă această masă va exista”, precizează reprezentanții Federației Publisind.
10 COMENTARII

 1. Esti un bugetar care nu a avut nicio legatura cu munca toata viata. Ai stiut doar sa ceri crezand ca doar ti se cuvine. Ai avut noroc de sindicat pentru ca altfel nu te lasa nici dracu sa protestezi in timpul serviciului. Vorbesti degeaba fara sa fi lucrat in privat macar o zi.
  Cat despre revendicarile voastre….nu cred ca ati facut vreodata o iesire in strada pt salarul minim. Nu exista asa ceva in sectorul bugetar :)). Nu va evalueaza nimeni niciodata si incasati multi bani pe nemerit.

 2. Tupeul și obrăznicia unora nu mai au limite, dar oricât ar părea hamul de solid, Intr-o zi se va rupe iar ziua aia nu e așa de departe! “Salahorul din privat” va tine în spate pe toți și bineînțeles ca e normal sa fie disprețuit de plimbătorul de hârtii pe bani mulți de la stat!

 3. Ce le va răspunde noul prefect ardelean ..cu nume predestinat „Lăudatu„..crescător de bidivii ..de prin părțile momârlanilor..vom vedea!Sigur le va spune povestea: „Aștepați până la calendele grecești”

 4. Pentru cei 1350 lei tu, salahorule din privat, nu ai niciun merit. Ai cei 1350 lei fiindca altii au protestat si au cerut mariri de lefuri in timp ce tu ai tras ca boul in jug fara sa-ti ceri drepturile. Ramai in continuare leguma daca iti ajung cei 1350.

  • Salariile din privat sunt mici pentru ca sunt impozitați prea mult, si sunt impozitați mult tocmai fiindcă voi cheltuiți prea mult raportat la veniturile din privat. Ii uscați.
   Acolo nu se fac bani cu ciocanul, ca sa ia mai mult privatul trebuie sa producă mai mult, nu e ca la voi care nu produceți nimic privatul e dependent de ceea ce produce.

   La voi e o munca standard, aceeași munca permanent, niciodată nu munciți mai mult ca nici n-aveți cum iar de produs ceva nici nu se pune problema, niciodată n-ați produs nimic în plus ca sa câștigați mai mult.
   “vrem mai mult” la voi e șantaj, pentru știți foarte bine cum e treaba – presiune pe guvern,noi vrem mai mult, n-aveți decât sa puneți biciul pe privați sa-i impozitați si mai mult.

  • Concluzia: esti o căpușe prosta, un lenes ce nu știe decât sa primească bani nemunciți! Ce ai produs vreodata bugetarilor,papator de bani nemunciți? Dacă te da afara esti varza,eminenta cenușie!

 5. Poftiți în privat! La 1350 de lei dacă nu va convine! La criza declanșată de pandemia de COVID 19 voi vreți salarii mai mari? Rușine! Sunteți nesimtiti! Rusine!

  • Și eu sunt bugetar cu salariu minim pe economie și aș intra in pământ de rușine să cer în plus în așa an dd pandemie. Sunt conștient că e criză financiară și sunt mulțumit că nu îmi taie din salariu. Ăștia nemulțumiți habar nu au de unde vin banii și cât de mult muncesc oamenii pentru ca ei să primească acel salariu. Rușine! Așa au fost învățați de PSD să vină cu cersitul de fiecare dată când se face bugetul.

LĂSAȚI UN MESAJ