spot_imgspot_img
11.6 C
Vaslui
19-apr.-2024

Se anunță un 8 Martie cu scântei în județul Vaslui!

- Advertisement -

SITUAȚIE… Cu patru ordine de protecție retrase de pe masa judecătorilor de tot atâtea femei, victime ale violenței, în doar câteva zile, la Vaslui se anunță un 8 Martie plin de scântei. «E o situație fără precedent, dar posibil ca ziua asta să le determine pe victime să fie mai bune și să-și retragă plângerile. Vom vedea ce se întâmplă după ziua asta, mai ales că urmează 9 Martie, sărbătoarea Sfinților dar și a celor 40 de pahare», spun câțiva avocați vasluieni.

Reamintim faptul că în urmă cu mai puțin de un an, guvernanții decid modificarea legislației împotriva celor care se fac vinovați de violență domestică. Decizia a fost luată de către Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Documentul spune că: “durata măsurilor dispuse prin ordinul de protecție se stabilește de judecător, fără a putea depăși 12 luni de la data emiterii ordinului”. De asemenea, dacă judecătorii nu stabilesc o mențiune cu privire la durata măsurilor, acestea vor produce efecte pe o perioadă de 12 luni. Modificarea ar implica tot aprecierea judecătorului în ceea ce privește durata exactă, având însă posibilitatea să dispună instituirea măsurilor necesare și pentru o perioadă mai mare de șase luni și maximum 12 luni”, au arătat inițiatorii măsurii. Ordinul de protecție este emis în cazul în care un membru din familie exercită violență asupra unui alt membru, iar acesta solicită instanței să fie protejat. Modificările legislative fac referire și la ordinul provizoriu de protecție, cel care poate fi emis de către polițiști. Astfel, legislația privind violența domestică a fost modificată și completată, fiind reglementată nu doar modalitatea de intervenție a polițiștilor în cazurile de violență domestică, ci și procedura emiterii ordinului de protecție provizoriu de către aceștia. Polițiștii pot emite ordinul de protectie provizoriu, prin care se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una sau mai multe măsuri de protecție a victimelor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Frumos titlu, frumos articol! Mintea celor de la Vremea Nouă se potrivește exact cu expresia: „Din căc4t nu poți să faci bici să pocnească!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.