spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Se cautã angajati pentru noul cinematograf din Husi. Organigrama le-a dat bãtãi de cap alesilor!

- Advertisement -

EFECTE… Noul cinematograf se va deschide în curând, iar executivul local a propus angajarea a 8 persoane, care sã asigure activitatea obiectivului. Numai cã, în plenul Consiliului Local, dezbaterea fatã de cele 8 posturi noi s-a dat între a fi sau a nu fi nevoie de toti acesti salariati, care, în mod inerent, ar însemna o crestere a cheltuielilor salariale. „Nu ne trebuie douã casiere, douã îngrijitoare”, a spus consilierul Radu Bobârnat. „Eu nu pot sã cer unui angajat care vinde bilete, sã stea la serviciu de dimineatã pânã seara si sâmbãta, dar si duminica”, a sustinut primarul Ioan Ciupilan.

Consilierul Radu Bobârnat a fost cel care a ridicat primul problema organigramei de la cinematograf. „Observãm cã în noua organigramã se înfiinteazã 8 posturi noi, ca sã se poatã administra cinematograful. Înteleg cã e nevoie de „tehnician proiectionist”, pentru cã trebuie sã proiecteze filme. Înteleg cã trebuie „tehnician sunet si lumini”, cã e necesar, dar de ce e nevoie de doi muncitori calificati? De ce e nevoie de doi casieri? De ce e nevoie de doi îngrijitori, când, de exemplu, Casa de Culturã are deja unul, care stã degeaba acolo? Sau sunt niste sinecuri (…) Eu propun ca amendament, sã avem o singurã îngrijitoare si o singurã casierã. Acum, dacã dumneavoastrã spuneti cã trebuie doi muncitori calificati, sã fie doi, dacã asa se cere de la ISU Vaslui, dar îngrijitoare si casierã sã fie câte una”, a sustinut avocatul Radu Bobârnat.

„Eu nu îi pot impune unei casiere sau unei îngrijitoare sã stea la serviciu de dimineatã pânã seara. Si sâmbãta, si duminica”

„Vreau sã vã spun un singur lucru: cinematograful prin constructie si prin normele impuse de ISU, e fãcut în asa fel încât usile se deschid dinãuntru. Deci, oricine dintre noi le poate deschide din interior. Dacã pe dumneavoastrã vã las în cinematograf acum, toate usile de evacuare se deschid. Nu existã niciun sistem de blocare, dar aceasta a fost una din conditiile de avizare. Si e nevoie de doi muncitori calificati, care permanent sã aibã în grijã toate aceste probleme. Apoi, e nevoie de doi casieri, cã noi vom avea activitate dimineata si seara, iar vânzarea de bilete trebuie asiguratã. Cã nu pot sã îi cer unui om sã stea de dimineatã pânã seara, si sâmbãta si duminica. La fel si personalul de curãtenie, cã, din pãcate, stim cu totii cum este la spectacol. Ca în parc, luãm cu fãrasul semintele, hârtiile. Deci, e o organigramã minimã de functionare, cea pe care am propus-o noi”, a sustinut primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Dacă va funcționa cinemaului… . Locatarii din zona trebuie sa plece, din cauza zgomotului creat de dispozitivele din exterior, dar, poate va auzi cineva!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.