Se clatină fotoliul ocupat de liberalul Marius Arcăleanu la Casa de Asigurări de Sănătate

La concurs este scos și postul de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vaslui, ocupat, din decembrie 2019, de liberalul Marius Arcăleanu. Acesta va putea participa la concurs, pentru a ocupa postul permanent.

VÂNTUL SCHIMBĂRII… Casa Națională de Asigurări de Sănătate scoate la concurs posturile de directori generali ai caselor județene de asigurări de sănătate din 40 de județe. Printre ele se numără și CAS Vaslui, instituție condusă interimar de liberalul Marius Arcăleanu.

Nu mai puțin de 40 de directori generali din țară se pregătește să schimbe Casa Națională de Asigurări de Sănătate. La concurs este scos și postul de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vaslui, ocupat, din decembrie 2019, de liberalul Marius Arcăleanu. Acesta va putea participa la concurs, pentru a ocupa postul permanent. Printre condițiile ce trebuie îndeplinite pentru participarea la concurs se numără pregătire complementară/managerială în sistemul de sănătate (cursuri de perfecționare, specializări, masterat, doctorat), vechime în specialitatea studiilor necesare pentru ocuparea funcției de minim 7 ani sau activitate desfășurată în funcții de conducere de minim 2 ani. Concursurile se vor desfășura pe parcursul lunilor aprilie și mai. Până în 20 aprilie candidații pot să își depună dosarele, în 6 mai are loc proba scrisă, urmând ca și interviul să se desfășoare, cel mai probabil, tot în luna mai. Contactat telefonic, actualul director al Casei de Asigurări de Sănătate Vaslui ne-a declarat că își va depune dosarul pentru a participa la concurs.

Încearcă Alianța USR-PLUS să acapareze toată Sănătatea?

Potrivit unor surse demne de încredere, prin organziarea acestor concursuri, alianța USR-PLUS încearcă să acapareze toate funcțiile de conducere din Sănătate, după ce ministerul de resort a revenit lui Vlad Voiculescu, membru PLUS. Instalarea noului Guvern de Coaliție PNL-USR PLUS-UDMR a adus o schimbare și în fruntea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), acolo unde a fost numit Adrian Gheorghe. Acesta este un cercetător în economia sănătății la prestigiosul Imperial College London și a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu și în primul mandat al acestuia la șefia Ministerului Sănătății. Acesta va încerca să-și formeze o echipă loială de directori ai caselor județene, pentru a implementa reforma mult așteptată în Sănătate. Rămâne de urmărit dacă printre acești directori se vor strecura și câțiva liberali sau se va merge pe o epurare totală a celor care nu sunt din Alianta USR-PLUS.
8 COMENTARII

  1. Voiculescu cel mai prost ministru al sanatatii ! Sper ca la Casa Nationala de Sanatate sa se faca treaba buna cu oameni competenti , nu ce avem acum indiferent de partid , inclusiv la Vaslui unde nu are legatura cu activitatea de acolo .

  2. Prost,care a ocupat funcția prin politica ,nimic de capul lui de fapt si a lui secretarului Polak,un lingau care discrimineaza!cu tot cu pupincuristii lui!

  3. AFIR si Directia Agricola si alte institutii , in 2 luni zburati ca pasarile chiar daca ati vrut sa fiti in PNL sau poate ati lins clantele PNL-ului, zburati

  4. PNL – ul așa cum este , mai fraier, va lua o mare teapa de la USR și, când nu va mai putea, va cerși ajutorul PSD pentru a se alia.
    Abia aștept sa-l văd pe Botez în contre cu Arcaleanut și Polak.

LĂSAȚI UN MESAJ