0.8 C
Vaslui
01-dec.-2022

Petrecărețele “polițiste” care au “jucat” găina se țin bățoase: nu vor să spună cine le-a dat uniformele!

- Advertisement -

CERCETATE… Polițiștii vasluieni au descins la Spitalul Județean de Urgență Vaslui în căutarea “polițistelor” petrecărețe. Nu au avut însă succes! Una dintre nuntașele care au “jucat” găina lucrează ca asistentă la Secția Cardiologie. Cealaltă este din Iași. Cele două au ajuns la audieri într-un final, dar se țin bățoase și nu vor sub nicio formă să spună de unde au făcut rost de uniformele de polițist. Polițiștii au decis să întocmească dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uzurparea de calități oficiale în cazul celor două femei care weekend-ul trecut au dansat găina la o petrecere privată, îmbrăcate în uniforma poliției.

Una dintre femeile petrecărețe de la nunta de argint este din Vaslui, colegă cu sărbătorita. Aceasta este asistentă la Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență. Cealaltă este din Iași și, din declarațiile martorilor, ar reieși că aceasta ar fi adus recuzita la petrecere. Dis-de-dimineață, poliția a dat năvală la Spitalul Județean Vaslui să stea de vorbă cu asistenta, dar aceasta nu era nici la serviciu și nici în localitate. Cele două femei au ajuns într-un final împreună la Sediul Polițeii la audieri, unde, surpriză, nu au vrut sub nicio formă să dezvăluie de unde au făcut rost de hainele polițienești. În urma cercetărilor, anchetatorii au descoperit că uniformele de poliție țin de Serviciul Rutier. Dacă femeile ar fi acoperit însemnele poliției, acestea nu ar fi fost puse sub acuzare. Deși femeile au pe cap chipiul de poliție, pe acesta nu se observă însemnele autorității statului. Le-a ajutat unghiul de filmare. În schimb, pe uniformă, chiar pe braț, acestea se observă clar. Din acest motiv ele pot fi acuzate de uzurparea de calități oficiale.

Dosar penal pentru uzurparea calității oficiale

Prin întocmirea acestui dosar penal, polițiștii urmează să stabilească dacă cele două femei s-au și folosit efectiv de funcția de polițist, ceea ce din imagini nu pare să se fi întâmplat. În același timp, dacă în urma verificărilor va reieși că uniformele au fost oferite, cu bună știință, de către angajați ai Poliției către cele două, aceștia riscă și ei o cercetare disciplinară și se va vedea ce măsură se va lua și împotriva lor. Potrivit surselor noastre, uniformele ar fi fost oferite de către un polițist ieșit la pensie, care s-a aflat pe lista invitaților la evenimentul privat. Deocamdată, cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui au reușit să le identifice pe cele două femei și să ridice uniformele, în vederea cercetării. “Cu privire la o videofilmare apărută pe o rețea de socializare în care două femei apar îmbrăcate în articole de vestimentație specifice Poliției Române, Compartimentul de Relații Publice este abilitat să comunice următoarele: În urma verificărilor efectuate, au fost identificate persoanele din videofilmare, respectiv două femei, în vârstă de 49 și 27 de ani, din municipiile Vaslui și Iași. Obiectele de vestimentație au fost ridicate în vederea cercetării. Tot din verificări a rezultat că videofilmarea a fost realizată în noaptea de 5/6 noiembrie 2022, în municipiul Vaslui, cu ocazia unui eveniment privat. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs situațiile prezentate și dispunerea măsurilor legale”, a transmis Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

 1. Felicitari, domnilor jurnalisti, pentru mega dezvaluirile facute si sesizarea organelor de cercetare abilitate. Meritati un premiu. Va rog sa va spalati pe dinti si veniti la mine in birou sa il luati in gura.

  • Pretene, multi politisti isi mai fac cateva uniforme de rezerva la croitor. Ce sa faci, statul le da un anumit numar de uniforme care se uzeaza destul de repede. Daca intri pe forumurile dedicate politistilor o sa vezi cum sta treaba.cu uniformele.

 2. Ca să vezi …cum cârcotașii își dau cu părerea.!Scurt și la obiect:au săvârșit o faptă penală prevăzută de C.P..cu sacțiunile de rigoare.

  • N-au comis nici o fapta penala. Citeste mai bine codul penal. Daca dadeau amenzi imbracate in haine de politai, atunci era fapta penala. Daca simpla purtare a uniformei de politist ar representa o fapta penala, atunci nu aveai seriala si show-uri cu actori imbracati in politisti.

 3. Până la urmă n-au omorât pe nimeni!
  Nu au o crimă la activ. Nu sunt polițiste, nu erau în timpul programului!
  Aveau doar niște haine-uniformă și dansau…găina! Na…minte de găină, ce să le ceri prea mult?? Atât pot!

 4. Bai nene astia sunt militieni pana la capat! Cum sa acuzi de uzurpare de calitati oficiale doua matracuci care s-au imbracat in uniforme cand e vorba de port ilegal de uniforma?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.