1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Se deschid portile Ligii Nationale (foto)

- Advertisement -

Handbal / Renasterea handbalului vasluian

DUBLÃ DE FOC… Dupã ce în 1999 a pãrãsit prima ligã, Vasluiul a renãscut si este mai aproape ca niciodatã de a reveni în Liga Nationalã. Handbalistii vasluieni au de luptat împotriva unor jucãtori cu experientã, care au jucat în prima ligã la desfiintata Uztel Ploiesti. Chiar si asa, dorinta de afirmare si performantã pot învinge experienta ploiestenilor, iar handbalul vasluian sã revinã pe prima scenã handbalisticã a tãrii.

Au trecut 12 ani de secetã, timp în care handbalul vasluian s-a zbãtut în liga secundã. Acum, Vasluiul poate reveni în Liga Nationalã, dacã va trece de Petrolul Ploiesti, în dubla de la Turnu Severin. Cu o echipã tânãrã, cu o medie de vârstã de 21,9 ani, HC Vaslui a realizat deja o primã performantã, aceea de a ajunge la baraj, mai ales cã la începutul sezonului, nimeni nu-i dãdea nicio sansã. Partidele de joi si vineri sunt cele mai importante din cariera handbalistilor, iar tineretea si entuziasmul pot fi atuurile echipei, pentru a face pasul cãtre handbalul mare. Din cei 15 jucãtori, doar unul singur a mai evoluat în Liga Nationalã. Este vorba de cel mai experimentat jucãtor al echipei, Paul Lãpusneanu, care a jucat în prima ligã cu Stiinta Bacãu. Pentru ceilalti, dubla cu Petrolul reprezintã meciurile care le pot schimba viitorul. Lotul echipei a plecat spre Turnu Severin încã de luni, iar ieri au fãcut primul antrenament în sala unde vor disputa cele douã jocuri decisive.

Lãpusneanu a reluat pregãtirile

Singurul jucãtor din lotul Vasluiului, care a evoluat în Liga Nationalã, Paul Lãpusneanu a reluat pregãtirile, dupã ce s-a accidentat la un antrenament. Dupã o sãptãmânã în care nu s-a pregãtit, Lãpusneanu revine la antrenamente cu douã zile înaintea primul joc din barajul de promovare în Liga Nationalã. Acesta se reface dupã o întindere si pânã la ora primului joc, sunt sanse ca Lãpusneanu sã fie în cea mai bunã formã fizicã.

Iatã lotul echipei:

Portari: Alexandru Vasiliu (1987 – LPS Vaslui), George Plesca (1991 – LPS Iasi).

Jucãtori de câmp: Barac Marian (1991 – LPS Iasi), Câmpanu Traian (1991 – CSS Tecuci), Mihalcea Marian (1989 – LPS Vaslui), Filip Alin (1991 – LPS Iasi), Moldovanu Tiberius (1992 – LPS Botosani), Secarã Stefan (1989 – LPS Piatra-Neamt), Volocariu Neculai (1984 – LPS Vaslui), Tucaliuc Mihai (1992 – LPS Botosani), Grigoras Cãtãlin (1989 – LPS Vaslui), Lãpusneanu Paul (1983 – LPS Piatra-Neamt), Anton Valentin (1989 – LPS Vaslui), Sava Alin (1991 – CSS Moreni), Bãhnãreanu Alin (1987 – LPS Vaslui).

Antrenori: Liviu Gugles si Laurentiu Cozma.

Presedinte: Sorin Aprodu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.