spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
26-feb.-2024

Se deschide un club de dans sportiv în Vaslui. Cursantii vor fi antrenati de campioni europeni

- Advertisement -

INVITATIE… Unul dintre cele mai cunoscute cluburi de dans sportiv din tarã deschide o filialã la Vaslui. Este vorba despre Dance Energy Iasi, o adevãratã pepinierã de campioni. Cursurile vor avea loc în sala de dans de pe strada Podul Înalt, nr. 4, vizavi de Restaurantul VHD, iar înscrierile au început deja. Vor fi grupe atât pentru copii cu vârste începând de la trei ani, cât si pentru adulti dornici de miscare si de dans. Instructorii care vor preda cursuri în oras sunt premiati atât la nivel national, cât si international. Spre exemplu, Antonia Iosub, cea care se va ocupa de grupele Latino, este campioanã europeanã si vicecampioanã mondialã. Andreea Irimescu si Andrei Cujba, cei care se vor ocupa de grupele Standard, sunt, de asemenea, campioni europeni.

Clubul de dans sportiv Dance Energy Iasi a ajuns în oras cu sprijinul a doi vasluieni: Danina Iacob si notarul Traian Claudy Irimia, un pasionat al dansului sportiv. „Mã bucur cã au acceptat sã deschidã în Vaslui o filialã, pentru cã e nevoie de un astfel de club. Din pãcate, la noi în oras copiii nu mai au unde sã învete astfel de dansuri: tango, vals, cha-cha, rumba etc. Sper sã se înscrie cât mai multi, pentru cã sunt convins cã printre ei se aflã si viitori campioni, trebuie doar sã îi descoperim”, a spus notarul Traian Claudy Irimia.

Iatã ce dansuri vor putea învãta vasluienii în cadrul Clubului Dance Energy Iasi si când va avea loc prima întâlnire cu viitorii cursanti

Dansul sportiv este împãrtit în douã ramuri, iar la Vaslui vor functiona ambele: Standard, în cadrul cãreia cursantii vor învãta dansuri precum vals lent, tango, vals vienez, slow fox, Quick step, iar celalatã ramurã – Latino, în cadrul cãreia vor învãta dansuri precum cha-cha, samba, rumba, passo doble, Jive. „Se pot înscrie atât adultii, cât si copiii cu vârste de peste 3 ani. Important este ca cel mic sã vorbeascã, sã comunice cu noi, sã înteleagã comenzi simple. Dacã vedem cã încã nu este pregãtit, vorbim cu pãrintii sã revinã peste un an de zile”, a spus Andreea Irimescu. „Momentan nu e nevoie de un echipament special, dar sunt necesare o pereche de încãltãminte sport, lejerã, si o pereche de pantaloni scurti, pentru cã vara este cald. În momentul în care mai avanseazã în categorie, adicã cursantii ajung la un nivel mai avansat, atunci vorbim de o costumatie, de rochite, pantaloni”, a spus Andrei Cujba. „Îi asteptãm la înscrieri si pe adulti, pentru cã organizãm cursuri si pentru ei, de relaxare, dupã programul de muncã”, a adãugat Antonia Iosub. Prima întâlnire cu viitorii cursanti va avea loc pe data de 17 iunie (sâmbãta), ora 10:00. Astfel, vasluienii care vor sã învete un dans sportiv se pot înscrie la urmãtoarele numere de telefon – 0755221921 – Andrei Cujba, 0753360696 – Andreea Irimescu.

Dance Energy Iasi, în top trei cluburi sportive din tarã

Clubul Dance Energy Iasi a fost înfiintat în 2009, la initiativa antrenorilor Andrea si Alexandru Necula. Alexandru a cunoscut o evolutie foarte bunã la clubul cunoscutului coregraf Mihai Petre, iar Andreea a deprins tainele dansului sub îndrumarea instructorilor Oxana si Vitalia Polivenco, de la celebrul ansamblu Codreanca din Republica Moldova. „Ceea ce facem noi este un sport, existã o federatie românã de dans sportiv, existã o federatie internationalã de dans sportiv, începând cu 2024 dansul sportiv va deveni si sport olimpic, pe o anumitã sectiune. Dansul sportiv este si sport si artã în acelasi timp, iar noi încercãm în permanentã sã îmbinãm cele douã elemente la modul cel mai frumos”, explica, în urmã cu aproape doi ani, antrenorul Alexandru Necula în cadrul unui interviu acordat publicatiei G4Media. Tot atunci, în 2021, perechea Ana Maria Târzianu si Rãzvan Zaharia, pregãtitã în cadrul clubului Dance Energy Iasi, a reusit sã obtinã primul titlu mondial la dans sportiv juniori. Membru al Federatiei Române de Dans Sportiv, clubul Dance Energy Iasi s-a clasat în ultimii ani în primele trei cluburi din tarã din peste 200 de cluburi nationale, loc obtinut pe baza rezultatelor de la campionatele nationale, Cupa României si la competitiile internationale. În perioada ianuarie 2012-iunie 2021, Clubul Dance Energy a reusit sã adune prin intermediul perechilor sale: 158 medalii de aur, 160 medalii de argint, 83 medalii de bronz si peste 300 de calificãri în finale (ocupanti ai locurilor 4, 5 ,6 si 7) la competitiile nationale si internationale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.