spot_imgspot_img
spot_img
2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Se destrama familiile vasluienilor!

- Advertisement -

SINGURI Aproape 500 de cupluri vasluiene au ajuns sã se despartã numai în prima jumãtate a acestui an. Principala cauzã a destrãmãrii cuplurilor vasluiene o constituie sãrãcia si înstrãinarea de familie. Datele statistice indicã o crestere alarmantã a numãrului de divorturi, dar si o diminuare a numãrului de cãsãtorii în 2010 fatã de anul precedent!

Sute de cupluri vasluiene au divortat în acest an, rata divorturilor fiind mai mare fatã de anul trecut. Principala cauzã a divorturilor este plecarea unuia dintre parteneri în strãinãtate. Dacã în a doua jumãtate a anului 2009, 85 de parteneri au mers la judecãtorie si au cerut desfacerea cãsãtoriilor, în prima jumãtate a acestui an numãrul celor care s-au despãrtit oficial a crescut pânã la 114. Potrivit datelor centralizate de Directia Judeteanã de Statisticã Vaslui, anul acesta s-a înregistrat un divort la douã cãsãtorii. Numãrul record de divorturi a fost atins în luna martie 2010, când la judecãtoriile din judet au ajuns 100 de cereri de desfacere a cãsãtoriei, în timp ce cãsãtorii au fost doar 74!

Banii “vorbesc”!

Motivele pentru care vasluieni divorteazã sunt în general legate de nepotriviri de caracter, plecarea în strãinãtate a unuia dintre soti, lipsa banilor, pierderea serviciului. „ Principala cauzã a divorturilor vasluienilor o constituie plecãrile în strãinãtate. Unul din soti rãmâne în tarã, celãlalt pleacã si stã câtiva ani în strãinãtate, fãrã sã mai revinã, si de aici intervine separarea lor în fapt. Din ceea ce am observat eu, preponderent femeile doresc desfacerea cãsãtoriei, chiar dacã lasã în tarã chiar si câte trei copii, cu vârste cuprinse între 3 si 18 ani”, ne-a spus psihologul Anda Grigoras. Psihologul mai sustine cã un alt motiv pentru care sotii ajung la tribunal este legat de neajunsurile financiare. “Cauzele care duc la desfacerea cãsãtoriei si instalarea divortului sunt diverse: instabilitatea financiarã a familiei, nepotrivirea de caracter care pe fondul lipsei situatiei materiale se accentueazã, lipsa unui loc de muncã sau a unui job nesatisfãcãtor financiar. De asemenea, motivele pentru care din ce în ce mai multe cupluri vasluiene spun “Da!” în fata judecãtorului o constituie lipsa unei locuinte proprii. Diferentele de mentalitate dintre generatii conduc adesea la conflicte greu de reparat care duc cel mai adesea la destrãmarea cãsniciei. Nu este exclusã nici infidelitatea unuia dintre parteneri, si nici discutiile aprinse din cauza banilor, a geloziei sau a copiilor”, a mai precizat psihologul. Cei mai multi dintre cei care divorteazã aleg sã o facã prin acordul pãrtilor, ceea ce scurteazã procedura juridicã la mai putin de un an. Existã însã cazuri în care judecarea unei astfel de cauze poate sã dureze chiar si mai mult, dacã la mijloc este vorba despre un partaj.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.