spot_imgspot_img
spot_img
0.2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Se închide definitiv autogara Rotrans. Operatorii de transport, somați să elibereze spațiile!

- Advertisement -
SOMAȚIE… Operatorii de transport persoane au primit o notificare prin care erau înștiințați că le sunt rezilizate contractele cu Rotrans și că au obligația ca, până luni, 14 mai, să elibereze spațiile și să-și achite, dacă este cazul, obligațiile contractuale.

VESTE… Cunoscută de vasluieni drept Autogara Mare, autogara Rotrans își va închide, de săptămâna viitoare, definitiv, porțile. Vestea a venit ca o bombă pentru operatorii privați de transport persoane în condițiile în care Autogara Transurb nu poate prelua operatori privați, conform contractului de finanțare încheiat cu Uniunea Europeană. În asemenea condiții, operatorii de transport persoane care foloseau serviciile Rotrans vor fi nevoiți să se descurce fiecare cum poate.

Veste bombă pentru agenții economici care au spații închiriate în vechea autogară din municipiul Vaslui, situată la doi pași de magazinul LIDL. Zilele trecute, atât ei cât și operatorii de transport persoane au primit o notificare prin care erau înștiințați că le sunt rezilizate contractele cu Rotrans și că au obligația ca, până luni, 14 mai, să elibereze spațiile și să-și achite, dacă este cazul, obligațiile contractuale. “Am primit notificare zilele trecute pentru a elibera spațiul începând cu data de 14.05.2022 întrucât terenul și clădirea au fost înstrăinate și să ne achităm restanțele, dacă acestea există, conform contractului încheiat. Nu vom putea încheia contracte noi cu autogara Rotrans deoarece aceasta nu poate opera transportatori privați, conform contractului de finanțare încheiat cu Uniunea Europeană”, spun operatorii din transport. De asemenea, aceștia susțin că, începând de luni, fiecare se va descurca cum va putea în condițiile în care nu vor putea închiria spații de la Transurb Vaslui. De cealaltă parte, la nivelul municipiului Vaslui există o autogară situată în spatele Transurb și care funcționează de aproximativ 6 ani. Astfel, transportatorii, fie ei județeni sau interjudețeni, au posibilitatea de a încheia noi contracte cu firma respectivă pentru a avea un loc civilizat de unde să-și îmbarce călătorii. “Evenimentele ne-au luat și pe noi prin suprindere, dar credem că suntem pregătiți pentru a face față unui nou flux de călători și de operatori călători. Avem 25 de peroane la dispoziție. Într-un fel e bine că s-a întâmplat așa pentru că, în felul acesta, călătorii vor avea un singur loc de unde să beneficieze de transportul în comun, fie că vorbim de cel urban, operat de Transurb SA sau cel județean și interjudețean, operat de noi. Altfel spus, pentru următoarea perioadă va exista o singură autogară. Au mai fost puse în discuție variante de autogară, undeva în zona Kaufland, dar acest lucru nu cred că ar fi benefic pentru călători, să îndepărtez autogara de zona în care este acum. Vorbim aici de servicii operate de zeci de ani, în această zonă și o schimbare de genul acesta ar putea bulversa călătorii și genera pierderi operatorilor”, spune și administratotul singurei autogări private rămase în municipiul Vaslui. Cât despre autogara vândută, bursa zvonurilor vorbește despre faptul că întreaga clădire și terenul aferent a fost achiziționat pentru mărirea suprafeței supermarketului LIDL din apropiere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.