24.1 C
Vaslui
26-sept.-2022

Se pregãteste debarcarea vicelui CJ, Vasile Mihalachi: Ciprian Trifan, favorit!

- Advertisement -

SCHIMBARE În câteva zile, cei mai importanti oameni din conducerea judeteanã a PSD-ului se vor întruni la o sedintã a Biroului Politic Judetean, cu un singur subiect pe ordinea de zi: schimbarea din functie a vicepresedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi. O miscare despre care ziarul nostru a aflat la sedinta PSD de sâmbãta trecutã, când urma sã se ia o decizie privind schimbarea lui Mihalachi. Cele mai multe sanse pentru a prelua acest post le are Ciprian Trifan, secretar general al partidului si consilier judetean. Pe surse, am aflat cã Trifan ar fi fost “ofertat” sã preia postul de vicepresedinte încã de acum o lunã de zile, însã a spus cã se va gândi la aceastã propunere. Liderii PSD Vaslui au decis sã-l schimbe din functie pe Mihalachi, mai ales cã acesta este implicat într-un complicat proces de coruptie, care s-ar putea încheia destul de urât pentru el.

Dumitru Buzatu, Adrian Solomon si ceilalti sefi din organizatia judeteanã a PSD vor lua, în câteva zile, o decizie privind soarta vicepresedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi. Pe surse, am aflat cã în câteva zile se va convoca o sedintã de urgentã a Biroului Politic judetean, la care se va decide schimbarea lui Mihalachi si numirea unui alt pesedist pe functia numãrul doi în CJ Vaslui. La finalul sedintei de campanie cu primarii PSD, de sâmbãta trecutã, a avut loc un schimb tãios de replici între sefii organizatiei social-democrate, pe tema schimbãrii din functie a vicepresedintelui CJ Vaslui. De fatã la aceastã discutie, Mihalachi ar fi fost destul de iritat de ideea lansatã de colegii sãi de partid si a cerut schimbarea din functie a celuilalt vicepresedinte, Corneliu Bichinet. “De ce sã plec eu si sã nu plece Cornel, cã el e de la PNL?”, ar fi spus Mihalachi, vizibil supãrat. Se pare cã manevra de “învãluire” nu i-a reusit, pentru cã sefii din PSD nu mai au rãbdare cu Mihalachi si nu vor astepta sentinta Curtii de Apel Iasi, în procesul de coruptie în care acesta este inculpat. În câteva zile, spun sursele noastre, se va întruni conducerea executivã a PSD, pentru a lua o decizie privind schimbarea lui Mihalachi din functie si trecerea sa pe postul de consilier judetean. În locul sãu ar urma sã vinã, mai spun sursele noastre, tânãrul secretar general al partidului, Ciprian Trifan, consilier judetean, cel care de câteva luni este director la Oficiul Registrului Comertului. Lui Trifan, spun sursele noastre, i s-ar fi propus sã preia postul ocupat de Mihalachi încã de acum o lunã si ceva, însã acesta ar fi spus cã se mai gândeste dacã va prelua postul de vicepresedinte de CJ, mai ales cã ocupã un post cãldut la ORC.

Ce va decide Ciprian Trifan? Sefia la Registrul Comertului sau postul lui Mihalachi?

Dacã, în plan financiar, nu ar fi o mare schimbare, în plan politic trecerea lui Trifan în fruntea Consiliului Judetean ar însemna o mare reusitã pentru tânãrul secretar general al PSD. Ar fi o trambulinã cãtre functia de presedinte al Consiliului Judetean, undeva cãtre 2020, pentru cã Dumitru Buzatu este decis sã mai candideze la sefia CJ Vaslui si în 2016. Procesul de coruptie de la Curtea de Apel Iasi este pe final si se asteaptã ca într-o lunã, maxim douã, sã se dea si sentinta, care nu ar fi tocmai convenabilã pentru actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean. Tocmai de aceea, Buzatu a simtit nevoia sã discute cu Mihalachi si cu cei mai importanti primari din judet, sãptãmâna trecutã, pentru a gãsi o cale de iesire amiabilã din acest scandal administrativ. Este foarte posibil ca procesul sã se lase si cu o condamnare cu suspendare pentru Mihalachi, caz în care acesta nu ar mai putea ocupa functia de la CJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.