spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Se pregătește marea trădare de la CJ Vaslui? Unul dintre vicepreședinții instituției negociază în secret cu AUR formarea unei alianțe

- Advertisement -

CALCULE… În această perioadă, partidele mici, situate sub pragul electoral, poartă negocieri intense cu PSD, PNL sau AUR, pentru a trece și ele pârleazul. Se testează diferite variante de liste, se discută despre cele mai bune soluții pentru alegerile europarlamentare, însă deocamdată totul e la stadiul de vorbe. S-au purtat tratative între PSD și Pro România, însă acestea nu s-au concretizat, așa că partidul lui Ponta s-a reorinetat spre AUR. Inclusiv în județul Vaslui s-au purtat negocieri, între președintele Pro România, Emil Dorin, și  Sorin Chelmu, de la AUR.

Conform unor surse, Pro România ar fi dorit să meargă alături de PSD la alegerile europarlamentare, iar Corina Crețu ar fi urmat să primească un loc eligibil pe listele PSD. ”Noi ne-am dorit mereu o discuție cu PSD, însă din cealaltă parte nu a existat niciodată o ofertă”, a spus Victor Ponta. Aceste discuții cu PSD nu s-au concretizat, iar Victor Ponta și Pro România s-au orientat spre alte soluții. S-a luat în calcul o candidatură pe cont propriu, care ar fi sinucigașă pentru Pro România pentru că există riscul să nu treacă pragul electoral. ~n ultimul sondaj CURS, Pro România avea în jur de 3%.

Refuzați și de AUR

Sorin Chelmu, coordonator AUR Vaslui

Ignorați de Partidul Social Democrat, liderii Pro România s-au reorientat acum spre Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), însă nici aici nu au găsit prea multă disponibilitate pentru formarea unei alianțe. AUR-iștii sunt mult mai pragmatici și profită de situația în care a ajuns partidul condus de Victor Ponta, racolând masiv de la Pro România. AUR preferă să transfere la bucată în loc să formeze o alianță cu Pro România.  „Nu va fi nicio alianță, noi nu facem niciun fel de alianță. Am avut discuții cu foarte mulți oameni care își doresc să facă politică și își doresc să candideze. Am avut discuții cu membrii din Biroul Executiv al PRO România. S-a dovedit, până la urmă, că PRO România a fost o construcție care a servit intereselor a doi – trei oameni din fruntea PRO România. Din păcate, au fost foarte mulți oameni care au avut încredere în această soluție care s-a dovedit o soluție de conjuctură doar pentru scaunele lui Victor Ponta sau Corinei Crețu. Am avut discuții cu oameni din Biroul Executiv, care și-au manifestat interesul de a candida pe listele alianței AUR. Noi am spus de la început că toată lumea este binevenită să candideze la AUR – și cei care au făcut politică, și cei care nu au mai făcut politică -, pentru că este foarte greu să te bați cu PSD și cu PNL”, a declarat Dan Tănase, unul dintre liderii AUR.

La Vaslui, membrii Pro România sunt amenințați cu excluderea din partid

Surse credibile ne-au declarat că zilele trecute, președintele Pro România Vaslui, Emil Dorin, a avut o întâlnire de taină cu Sorin Chelmu, liderul AUR Vaslui. În primă fază, Dorin i-a reproșat lui Chelmu că AUR îi racolează oamenii din teritoriu, și i-a pus în vedere să înceteze cu astfel de practici. Numai că membrii Pro România vin de bună voie la sediul AUR din Vaslui, pentru a se înscrie în acest partid, simțind probabil că partidul lui Ponta nu mai are nicio șansă să treacă pragul electoral. Liderii județeni ai celor două partide au discutat și despre tratativele care se poartă la centru, care însă s-au încheiat fără niciun rezultat. Chelmu i-ar fi spus lui Dorin că o eventuală alianță se stabilește la București, iar până atunci, orice membru Pro România este binevenit să se înscrie în AUR.

În încercarea de a nu pierde și mai mulți membri, Emil Dorin a transmis, zilele trecute, un mesaj pe grupul de Whatsapp al partidului, pe care îl vom reda mai jos:

„Dragi colegi

Ieri am avut o întâlnire cu cei de la AUR asa cum a fost stabilit  și discuțiile au fost următoarele:

-Își doresc o alianță electorală cu noi la nivel național la toate rândurile de alegeri dar alianța să se numească AUR!!! ,deoarece la acest moment au o poziționare mai bună în sondaje și sa  nu încurce electoratul( noi ne păstrăm identitatea, vom candida ca și membri Pro România)

-Să stabilim  în fiecare județ lista cu candidații la alegerile locale după o analiză făcută împreună pe fiecare județ în parte!! Interesul este comun să scoatem cât mai multe procente la alegerile europarlamentare cât și locale -În funcție de evaluare vom stabilii coordonatorii județeni pe fiecare județ în parte împreună cu ei

-Discuțiile o să continue zilele următoare.

Mai mult de atât,  cu toate că la început nu se punea problema sa avem  candidați de la Pro Romania la alegerile europarlamentare speram să obținem un loc în primii 10 de pe listă. Vă voi ține la curent cum evoluează lucrurile. Am decis și să transmitem adrese atât la primării sau consilii locale sau judetene( după caz) și la prefecturile judetene, acolo unde colegii noștri si-au anunțat candidatura sau aderarea la alte  partide și să transmitem că si-au pierdut calitatea de membru Pro Romania conform legii nr 14/2003 art 8 alin 1 și implicit să li se încheie mandatele de consilieri locali sau județeni. Zi frumoasă tuturor!”

Pus de PSD în fruntea CJ, negocieri cu AUR

Emil Dorin, președintele organizației județene Pro România Vaslui

 Emil Dorin, liderul Pro România a fost cel care, împreună cu colegul său de partid, Gicu Huzum, a asigurat Partidului Social Democrat majoritatea în Consiliul Județean, în acest mandat. În 2022, Dorin l-a propus pe Dan Marian, pe atunci la ALDE, pentru funcția de vicepreședinte al CJ Vaslui, iar după arestarea lui Dumitru Buzatu, PSD și Dan Marian i-au întors serviciul, oferindu-i acestuia atribuții de vicepreședinte al instituției și un salariu pe măsură. Acum, Emil Dorin ia în calcul orice variantă pentru ca partidul său să mai prindă ciolanul și în mandatul viitor, inclusiv o alianță cu AUR, adversarii PSD.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Futere de utere! Ei urmăresc doar ciolanul, iar noi ar trebui să-i urmărim cu trancanul!! Trăim într-o sărăcie lucie, doar doar ca gusatilor ăstora sa le fie bine și să-și înmulțească fără număr veniturile!!! SUNTEM fără scăpare!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.