5.3 C
Vaslui
27-nov.-2022

Se reduce limita de viteză în zona popasului Cișmeaua Moldovencei din cauza riscului la accidente

- Advertisement -
DECIZIE… Limita maximă de viteză se reduce de la 70 km/h la 50km/h pe sectorul de drum de pe strada Călugăreni din municipiul Vaslui, începând dinaintea curbei la stânga din dreptul Popasului Cișmeaua Moldovencei și imobilul nr. 169.

MĂSURI… Limita de viteză în zona popasului Ciușmeaua Moldovencei va fi redusă de la 70 km/h la 50 km/h. Solicitarea a fost făcută de Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, ca urmarea a numeroaselor accidente din ultimii ani, iar decizia va fi luată săptămâna aceasta, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Vaslui. “Prin adresa Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui – Biroul Rutier, înregistrată la Primăria Municipiul Vaslui, se solicită reducerea limitei maxime de viteză la 50km/h pe sectorul de drum de pe strada Călugăreni din municipiul Vaslui, începând dinaintea curbei la stânga din dreptul popasului Cișmeaua Moldovencei, și imobilul nr. 169, iar în continuarea drumului rămâne limita existentă de 50 km/h, pentru reducerea riscului producerii unor accidente rutiere și asigurarea unei fluențe mai bune a traficului”, se arată într-un raport de specialitate al Primăriei Vaslui.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, în ultimii doi ani au avut loc 11 accidente pe tronsonul dintre intersecția cu sens giratoriu pe pe strada Călugăreni și până la ieșirea din localitate, spre Negrești. “Din analiza accidentelor de circulație în evidențele Biroului Rutier al Poliției Municipiului Vaslui, în urma cărora a rezultat vătămarea corporală a unor persoane, rezultă faptul că, de la începutul anului 2021 și până în prezent, pe strada Călugăreni din municipiul Vaslui, pe sectorul cuprins de la intersecția cu sens giratoriu din dreptul stației de distribuție carburanți Lukoil și până la ieșirea din localitate, spre orașul Negrești, s-au produs 11 accidente rutiere, în urma cărora au rezultat decesul unei persoane și vătămarea corporală a altor zece persoane, fără a putea fi evidențiate, cu exactitate, și accidentele rutiere soldate numai cu pagube materiale, întrucât o parte dintre conducătorii de vehicule implicați au optat pentru închierea unei constatări de accident, în condițiile legii, la societățile din domeniul asigurărilor. Media accidentelor rutiere cu victime produse pe str. Călugăreni din municipiul Vaslui este de opt accidente/an, raportat la perioada ultimilor cinci ani”, se arată în adresa Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.

Consiliul Local Vaslui trebuie să “remedieze deficiențele/neconformitățile cu privire la starea tehnică a drumului”

De asemenea, IPJ a precizat că “principalele cauze de producere a accidentelor rutiere le reprezintă nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare față de vehiculul din față și viteza excesivă sau neadaptată în funcție de condițiile de drum, ținând cont de urmările/consecințele produse, corelate cu celelalte mijloace de probă administrate cu ocazia cercetărilor (lungimea urmelor de frânare-derapare, suprafața și întinderea mijloacelor materiale de probă împrăștiate pe suprafața drumului, amplitudinea avariilor produse și a celorlalte pagube materiale etc.)”. Pe lângă măsura reducerii limitei de viteză de la 70 km/h la 50 km/h, Inspectoratul de Poliție Județean a solicitat Consiliului Local “remedierea deficiențelor/neconformităților cu privire la starea tehnică a drumului prevăzute în conținutul raportului inspecției de siguranță rutieră suplimentară de accident – ISA nr. REISR 741, din data de 10.02.2020, întocmit de către Autoritatea Rutieră Română, în contextul accidentului rutier produs la data de 02.09.2019, pe str. Călugăreni din mun. Vaslui, în urma căruia a rezultat decesul unei persoane”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.