spot_img
27.3 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

Se sterg penalitatile de la populatie?

- Advertisement -

Conducerea SC Termica Vaslui pregãteste un proiect extrem de interesant care ar putea veni în sprijinul cetãtenilor racordati la sistemul centralizat de încãlzire, si, în acelasi timp, ar duce la încasãri record ale furnizorului de cãldurã. „Se poate stabili un termen pânã la care, dacã populatia îsi plãteste datoriile curente, penalitãtile sunt sterse“, spune Neculai Oprisan, directorul Termica. Cu toate acestea, primarul Vasile Pavãl va avea un cuvânt greu de spus la aceastã propunere

Având precedentul altor orase care deja au aplicat cu succes planul de recuperare rapidã a datoriilor curente de la populatie, iatã cã SC Termica Vaslui se gândeste serios sã propunã Consiliului Local sã emitã un act administratiuv prin care vasluienilor racordati la sistemul centralizat de cãldurã sã li se steargã penalitãtile dacã plãtesc pânã la un termen limitã datoriile curente. Astfel, dacã, de exemplu, cineva are datorii de 5 milioane lei vechi si penalitãti acumulate în timp de chiar 20 sau 30 de milioane lei vechi, aceste penalitãti dispar odatã cu plata datoriei curente. La Brasov aceastã initiativã a dat roade furnizorul de cãldurã încasând datorii de la populatie în timp record. Cu toate acestea, initiativa este încã în discutie deoarece problema este destul de spinoasã si neaplicatã corect ar face mai mult rãu decât bine. „Vom propune în urmãtoarele zile acest proiect al nostru si vom avea discutii cu primarul Vasile Pavãl. Se poate stabili un termen pânã la care, dacã populatia îsi plãteste datoriile curente, penalitãtile sunt sterse“, declarat Neculai Oprisan, directorul SC Termica Vaslui. În acest moment, datoriile curente ale vasluienilor bransati la Termica atinge pragul de 50 de miliarde lei vechi iar penalitãtile aproape 100 de miliarde. La societatea de termoficare vasluianã sunt bransati un numãr de 2.37 de apartamente, restul isntalatiilor si retelelor de conducte intrând în conservare. Scãrile care intrau în conservare afectau peste 1.300 de apartamente pentru care se vor gãsi surse alternative de încãlzire. La scãrile unde au fost indentificate cã peste 50% de apartamente sunt încã bransate se vor pune centrale termice de bloc care vor asigura cãldurã si apa caldã.

Pavãl: „Mã voi gândi bine la aceastã initiativã“

„Este o initiativã interesantã si am sã mã gândesc la ea, însã, în acest caz, trebuie o colaborare foate bunã între mai multe institutii deoarece aceste penalitãti sunt înregistrate ca venituri fiscale si trebuiesc scãzute“, spune Vasile Pavãl, primarul municipiului Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.