spot_img
14.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Se terminã cu veceul din fundul grãdinii!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Prin Programul National de Dezvoltare Localã, 22 de localitãti rurale din judetul Vaslui ar urma sã aibã de anul viitor apã curentã si canalizare.

22 de localitãti vasluiene vor fi cuprinse anul viitor în Programul National de Dezvoltare Localã urmând a cunoaste modernizarea prin lucrãri de aductiune de apã, retea de canalizare si statii proprii de tratare si epurare. Lucrãrile ar urma sã înceapã anul viitor, fiind “prinse” deja în planurile Ministerului Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice, în cadrul subprogramului “Modernizarea satului românesc”. Totul datoritã Ordonantei 28 din 2013 pentru aprobarea Programului National de Dezvoltare Localã.

“Fericitii” care vor avea apã potabilã la robinet si toaletã în casã provin din satele cele mai nevoiase, care nu au fost cuprinse pânã acum în niciun program de modernizare al autoritãtilor locale, judetene sau nationale. Aquavas, operatorul judetean care implementeazã în prezent marele proiect de reabilitare a infrastructurii de alimentare cu apã si canalizare a oraselor Vaslui, Bârlad, Husi si Negresti, urmeazã sã preia frâiele implementãrii noilor proiecte. Totul cu o singurã conditie: sã se gãseascã bani de cofinantare.

“Alocãm toate resursele noastre pentru a sprijini accesarea de fonduri de cofinantare pentru modernizarea zonei rurale. Aplicatia pe care o gestionãm nou în prezent va fi completatã cu o altã aplicatie care va cuprinde 22 de localitãti rurale în care se va introduce apã, canalizare, statie de tratare a apei si statie de epurare”, a declarat Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean. (Andrei POPESCU)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.