1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Sechelariu a incercat sa prosteasca si Primaria Bacau

- Advertisement -

– Dumitru Sechelariu a inaintat Primariei Bacau o oferta de vinzare a echipei de fotbal FCM Bacau – el a cerut pe echipa un milion de euro, in conditiile in care FCM Bacau are datorii la finante de circa doua milioane de euro – Primaria Bacau nu s-a lasat prostita de fostul primar si i-a dat acestuia un raspuns negativ

Dumitru Sechelariu a vrut sa vinda echipa de fotbal FCM Bacau, asa cum a anuntat in trustul lui de presa, si prin adrese oficiale, catre Primaria sau Consiliul Judetean Bacau. Dupa ce a incercat sa ii ia de prosti pe bacauani, fostul primar a incercat acum sa prosteasca si Primaria Bacau, astfel incit sa scape el de datorii. Primaria municipiului Bacau a dat insa, cum era normal, un raspuns negativ cererii inaintate de AS FCM Bacau (asociatia sportiva patronata de Dumitru Sechelariu, care administreaza echipa de fotbal, n.r.) prin care se cerea ca municipalitatea sa preia echipa de fotbal FCM Bacau. Conditiile impuse de Dumitru Sechelariu, patronul FCM Bacau, au fost ca municipalitatea bacauana sa ii platesca un milion de euro pentru echipa si sa preia si datoriile de doua milioane de euro la buget. Intr-un cuvint aproape trei milioane de euro ar trebui platiti pe echipa de fotbal din banii bacauanilor. “Urmare a declaratiilor publice si a adresei oficiale cu nr. 30841/14.06.2012, inaintate institutiei noastre de catre AS FCM Bacau, prin care se doreste preluarea de catre municipalitate a echipei de fotbal FCM Bacau, Primaria municipiului Bacau face urmatoarele precizari: Institutia noastra este interesata de performantele sportive ale tuturor echipelor bacauane, inclusiv a celor de fotbal. Acest interes este evident si s-a materializat de-a lungul ultimilor ani in obtinerea unor performante remarcabile, unice in istoria sportului bacauan, echipele de handbal baieti si volei fete fiind doar doua exemple in acest sens. Urmare a faptului ca Asociatia FCM Bacau are datorii la buget in suma de circa doua milioane de euro, asa dupa cum reiese din adresa cu nr. 59219/20.06.2012, remisa institutiei noastre de catre Directia Generala a Finantelor Publice, suma la care se adauga si un milion de euro cerut de patronul acestei echipe, Dumitru Sechelariu, Primaria municipiului Bacau exclude orice intelegere de acest fel pentru preluarea echipei de fotbal”, se arata in raspunsul oficial al Primariei Bacau.

Sechelariu, sfatuit sa isi plateasca datoriile si sa cedeze echipa gratuit, cum a luat-o

Primaria Bacau il mai sfatuieste pe fostul primar sa se gindeasca la vinzare abia dupa ce isi va plati datoriile la stat. “Desi, timp de 15 ani bacauanii au platit luna de luna pentru aceasta echipa, prin spatiile comerciale, bunuri publice, care s-au aflat in folosinta lui Dumitru Sechelariu, astazi aflam ca echipa are datorii la buget de circa doua milioane de euro. Consideram ca, intii de toate, patronul echipei, Dumitru Sechelariu, trebuie sa-si rezolve problemele financiare si sa inapoieze toti banii pe care-i datoreaza cetatenilor acestui oras, platindu-si toate taxele si impozitele datorate. Nu in ultimul rind, tinind cont ca Dumitru Sechelariu a preluat gratuit clubul de la municipalitate, pe cind acesta activa in Divizia A, cu intreg palmaresul si istoria in spate, ar fi moral ca aceasta sa-l cedeze, la fel, gratuit, si fara datorii, cetatenilor acestui oras, in acest caz municipalitatea fiind interesata sa gaseasca solutii de redresare a echipei FCM Bacau”, se precizeaza in comunicatul Primariei Bacau.

Datorii pe toate fronturile

Datoriile inregistrate la Directia de Finante sint pe toate fronturile. Asoctaia sportiva patronata de familia Sechealriu si echipa de fotbal au datorii de la TVA, la impozitul pe venit si salarii, CAS angajator, CAS asigurati, contributii accidente de munca si boli profesionale, contributii individuale la asigurarile sociale, somaj, sanatate, contributii concedii si indemnizatii. Mai mult asociatia lui Sechelariu are si debite cu stopaj la sursa, adica a oprit banii din venitul brut de la angajati si nu i-a virat la bugetul consolidat al statului. Numai stopajul la sursa depasete 1, 2 milioane de lei.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.