Secretara bătăioasă de la Stănilești scoate din buzunarele Primăriei și ale fostului primar 30.000 de lei!

INSISTENTĂ… Secretara comunei Stănilești, Mihaela Burcioagă, nu s-a lăsat deloc! Trei ani de zile i-a luat ca să convingă ba procurorii, ba instanța de judecată că la locul de muncă, mai exact la Primăria Stănilești, aceasta e hărțuită moral.

AMAZOANĂ… Să mai spună careva că o femeie, dacă-și pune-n gând, nu răpune orice adversar i s-ar ivi în cale, mai ales dacă acela nu e deloc inspirat într-ale Legii! O dovedește secretara comunei Stănilești, Mihaela Burcioagă, cea care a pornit un război total cu fostul primar, Liviu Zaharia, cu care nu s-a înțeles deloc un mandat întreg. Pentru că în 2018, fostul edil a luat o decizie controversată, respingându-i cererea secretarei Burcioagă de a-și relua activitatea, după concediul maternal, aceasta nu a răbdat afrontul și, ca o juristă pricepută, s-a adresat instanței. Așa cum era de așteptat, a câștigat ușor dreptul de a reveni la serviciu, desființând nefericita dispoziție a primarului, însă a știut că la fel de ușor poate obține niște despăgubiri de la fostul primar, care, probabil, pe fondul necunoașterii unor prevederi ale Legii, printre care și OUG 137, privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, acum e bun de plată! Nu doar el, ci și Primăria Stănilești. Împreună au să îi dea secretarei Mihaela Burcioagă suma de 30.000 de lei, pentru “hărțuire morală”. “Primarul Zaharia nu a avut rea-intenție, asta nu a luat în calcul instanța. A vrut doar să mai liniștească tensiunea din Primărie, că era o situație tensionată atunci, pe care o știe toată lumea și nu o mai amintim. Nu și-a dat, bietul om seama că face ceva rău. Trebuia luată în considerație și intenția fostului primar, dar asta este”, spun apărătorii lui Liviu Zaharia.

Secretara comunei Stănilești, Mihaela Burcioagă, nu s-a lăsat deloc! Trei ani de zile i-a luat ca să convingă ba procurorii, ba instanța de judecată că la locul de muncă, mai exact la Primăria Stănilești, aceasta e hărțuită moral. Și nu de oricine, ci chiar de fostul primar, Liviu Zaharia, cel cu care a avut neînțelegeri notorii un mandat întreg. Decizia primarului din 2018 de a nu-i aproba pe moment revenirea la serviciu, după o perioadă de concediu maternal, a făcut-o pe secretara Burcioagă, juristă de profesie, să se adreseze numaidecât instanței, întrucât a înțeles din primul moment că gafa lui Liviu Zaharia nu e deloc… pardonabilă în fața Legii. Deși a avut câteva piedici, întrucât un procuror tot lungea cercetarea, fiind nevoie de o contestație pentru durata procesului, secretara Burcioagă a reușit, în cele din urmă. Instanța Tribunalului Vaslui nu i-a dat 50.000 de lei cât a cerut, dar 30.000 de lei i-a dat, drept despăgubire pentru “hărțuirea morală” la locul de muncă. Bănuții, deloc puțini, îi vor scoate din buzunare nu doar fostul primar Zaharia, ci și fiecare cetățean din Stănilești, întrucât instanța a dispus ca fostul edil să achite despăgubirile secretarei în solidar cu UAT Stănilești, ceea ce, mai înțeles, înseamnă bugetul comunei. Sigur, la dispoziția pârâților sunt cele 15 zile, în care instanța a permis formularea unui recurs față de decizia din 15 aprilie 2021, însă rămâne de văzut dacă părțile vor folosi această cale de atac.

Secretara Burcioagă a dat de pământ și cu Consiliul pentru Combaterea Discriminării!

De remarcat în acestă speță este că Mihaela Burcioagă a reclamat nu doar faptul că i s-a făcut o nedreptate atunci când nu i s-a permis revenirea la serviciu, ci a acuzat și o discriminare la locul de muncă. A trimis “scrisoare înlăcrimată”, vorba poetului, până la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care însă, nu se știe de ce, nu a tratat situația pe cât de serios a argumentat-o secretara Burcioagă. Prin urmare, aceasta a dat în judecată și instituția cu pricina, dar, pe fond, fără prea mari sorți de izbândă. “Bravo ei, e un exemplu! La Judecată cu cei care încalcă Legea”, au felicitat-o pe secretara de la Stănilești susținătorii săi.
4 COMENTARII

  1. Amazoana p**ii mele. Se creează o imagine de eroină pentru o femeie cu moravuri ușoare care s-a încurcat cu un pușcăriaș fără școală. Marea doamnă jurist, unul mai bun nu ați găsit?
    Ființa asta vorbește de hărțuire morală când ea a lăsat un om să creadă că au un copil împreună. Cel mai bun lucru pe care poți să-l faci pentru copilul tău este să îi pui bani deoparte că sigur fuge de acasă când o să înceapă să înțeleagă ce fel de mamă are.

  2. Curva este curvă până moare. Toată lumea evită adevăratul motiv pentru care nu a primit o la muncă. Jurist lui moș pește după ce omul a evitat o tragedie să nu moară panarama cu iubitul acuma vrea să-și facă imagine pe buna credință a unui om. Rusine să le fie. Puteau să moară și nu cred că era mare tragedie. O soție infidelă care a recunoscut în instanță că nu este copilul soțului după ce în prima fază a afirmat că este copilul lui. O rușine că aceste specimene reprezintă comuna.

  3. S-ai ardă pe toți nemernici care si bat joc de angajati, parcă-s pe moșia lor și li se pare ca numai ei muncesc.
    Felicitări doamnei pentru curaj.

LĂSAȚI UN MESAJ