spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Secretara Caprã, sechestratã de Nixon în Primãrie!

- Advertisement -

CASCADORII RÂSULUI Faze de tot râsul la Primãria Gherghesti. Primarul Nixon Ibãnescu a sechestrat-o ieri dimineatã pe secretara Primãriei în Arhiva institutiei. Rãzboiul dintre primar si secretarul comunei a ajuns la paroxism, politistii chemati de ambii combatanti au întocmit dosare penale atât primarului Nixon, cât secretarului comunei, Adina Caprã. Unul pentru lipsire de libertate în mod ilegal si celãlalt pentru distrugere de înscrisuri oficiale. Vestea bunã e cã secretarul comunei îsi va lua transferul în comuna vecinã si astfel eternul conflict de la Gherghesti se va stinge

Între primarul Nixon Ibãnescu si secretarul Primãriei comunei Gherghesti, Adina Caprã, s-a ajuns la o luptã a nervilor si a bunului-simt totodatã. Ieri, când secretara Caprã a vrut sã-si facã predarea actelor pentru cã si-a luat transferul ca secretar în comuna învecinatã Iana, s-a petrecut o scenã mai mult decât jenantã, care a fãcut înconjurul tãrii. Nixon a sechestrat-o pe Caprã în camera Arhivei, unde aceasta s-a refugiat pentru cã cei doi se certau pentru Registrul de Dispozitii ale Primarului, de unde Nixon acuza cã lipseste una dintre dispozitiile sale. El a recurs la aceastã mãsurã extremã dupã ce secretara Adina Caprã se pare cã ar fi rupt o filã din acel registru. Nixon Ibãnescu a sunat apoi la Prefectura Vaslui, unde l-a înstiintat pe conducãtorul institutiei cã nu o elibereazã pe secretarã pânã când un reprezentant al Prefecturii nu se va duce la Primãria Gherghesti pentru a constata ilegalitatea comisã de secretarã. Desi secretara a fost scoasã din Arhivã de politistul din Gherghesti, totusi primarul Nixon Ibãnescu nu recunoaste cã ar fi sechestrat-o pe Caprã. “Nu, nimica, nu. Cum sã o sechestrez? Nu fac eu treburi din astea. Mi-a furat registrul de dispozitii si era pe acolo la Starea Civilã, unde este si Arhiva. Acum este politia aici si sigileazã birourile sã verifice cine a furat registrul. Vor verifica tot, pentru cã cineva dintre functionarii publici a furat registrul. N-a fost sechestratã de nimeni, este aici si politia. Mâine este ultima zi a ei aici, cã pleacã la Iana, doar se stie cã Nixon si Caprã nu încap în Primãrie, nu asa ati scris? Va pleca prin transfer în comuna Iana”, a spus primarul Nixon, care a mai precizat cã din registul de dispozitii secretara Caprã ar fi sustras o dispozitie a sa, prin care aceasta era trimisã în fata comisiei de disciplinã, pentru instigarea la revoltã a functionarilor din Primãrie, care acum câteva zile au iesit în fata institutiei cu pancarte în mâini, pentru cã nu li s-a dat la timp salariul pe luna martie.

Caprã sustine cã are martori cã a fost sechestratã!

Adina Caprã, secretara primãriei, a sunat la 112, în jurul orelor 12.00, reclamând cã este sechestratã. “Eram la colega mea, numerotam dispozitiile, ca sã i le predau mâine cu proces verbal si a venit sã mi le smulgã din mânã. M-am refugiat în Arhiva cu starea civilã si pentru cã voia sã-mi ia din mânã registrul l-am aruncat acolo, pe un dulap. Atunci el m-a încuiat în Arhivã cu lacãtul si am sunat la 112. A venit politia si a spus cã i-am furat nu stiu ce registru si cã m-au vãzut pe camera, dar eu n-am furat nimic. Am sunat si prefectul, a zis cã vine mâine (astãzi – n.r.) aici, nu mai stiu ce sã fac. Nu mai dau nicio declaratie, deja este mult prea mult. Întrebati colegii mei, cã mi-a smuls hârtiile, le-a speriat si pe ele, sunt martori cã m-a sechestrat. Mi-a sigilat biroul, este o nebunie totalã! El a dat dispãrut registrul, nu se mai poate, nu mã lasã nici mãcar sã plec”, a spus Adina Caprã.

Politia rezolvã conflictul: ambii combatanti au dosare penale!

Cum si Nixon si Caprã au chemat politia în timpul scandalului, pentru clarificarea situatiei, s-a deplasat la Primãrie seful Postului Comunal de Politie Gherghesti. “La Politia Gherghesti s-a primit o sesizare de la domnul primar cu privire la faptul cã secretara a distrus un înscris dintr-un registru. De asemenea, la 112 a fost primit un apel prin care am fost sesizati de faptul cã doamna secretarã nu a fost lãsatã sã pãrãseascã incinta Arhivei institutiei de cãtre domnul primar. Urmare a celor douã sesizãri, politistii au întocmit douã dosare penale, unul pentru infractiunea de sustragere sau distrugere de înscrisuri si altul pentru infractiunea de lipsire de libertate în mod ilegal”, a spus inspectorul de politie Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.