spot_img
9.4 C
Vaslui
04-iun.-2023

Secretarul general al NATO: „Între Vaslui si Bucuresti existã cel mai mare decalaj de dezvoltare la nivelul întregii UE”

spot_imgspot_img
- Advertisement -

LA MARE DISTANTÃ… Mircea Geoanã, secretarul general al NATO, a anuntat, zilele trecute, cã între Vaslui si Bucuresti existã cel mai mare decalaj de dezvoltare la nivelul întregii Uniuni Europene. Prezent la festivitatea de absolvire a sefilor de promotie de la Universitatea Politehnicã Bucuresti, acesta a lansat un apel pentru decidentii de astãzi si de mâine: „sã ofere o sansã” copiilor din mediile defavorizate pentru ca acestia sã reuseascã în via. „Diminea am fost la o altã dezbatere, pentru un proiect de tarã – România 2030 – si un grup de economisti (…) fãceau niste elemente de comparatie de dezvoltare între regiunile rii. Între judetul Vaslui si regiunea Bucuresti – Ilfov existã cel mai mare decalaj de dezvoltare la nivelul întregii Uniuni Europene. În nicio altã tarã nu existã un decalaj între o bucatã a rii respective si alta, cum este între Bucuresti – Ilfov si judetul Vaslui. De asta cred cã apelul pentru decidentii de azi si de mâine este sã ofere sansã copiilor sãraci de la tarã, din medii defavorizate, din cei care nu au sanse sã meargã la licee si scoli bune si sã ajungã la scoli de elitã, sã le creãm conditii sã aibã o sansã sã reuseascã în via. Pentru cã oricât de minunatã si de sclipitoare este o generatie, dacã ea are o piramidã de sustinere prea micã, sansele sã ne autodepãsim sunt destul de mici”, a declarat Mircea Geoanã.

De asemenea, secretarul general adjunct al NATO a mai spus cã „cine detine suprematia tehnologicã stãpâneste lumea”, iar cine are puterea inovatiei si a ideilor este cel care „slefuieste si conduce lumea”. „E ceva interesant la NATO pe care l-am redescoperit cu multã bucurie. Noi spunem, si eu spun de multe ori fãrã sã-mi dau seama de profunzimea afirmatiilor noastre, cã suntem într-o nouã competitie pentru suprematie tehnologicã la nivel global. Pentru cã cine detine suprematia tehnologicã stãpâneste lumea. Cine are puterea inovatiei, cine are puterea tehnologiei, cine are puterea ideilor este cel care slefuieste lumea si conduce lumea. Niciun aspect al societãtii umane, al activitãtilor noastre ca oameni, acum si în viitor, nu va scãpa de aceastã profundã transformare a tehnologiilor, niciun domeniu de activitate. si dacã cineva, care nu este inginer, ca noi, se uitã uneori la ingineri, sau la inginerie, sau la tehnologie, ca la o chestiune oarecum nisatã, cu oarecare superspecializare, vreau sã vã spun cã de la politicã la entertainment, si de la modul în care gândim, muncim, trãim, si chiar si iubim, aceastã revolutie tehnologicã va fi cea mai profundã si complicatã tranzitie din istoria umanitãtii”, a spus Mircea Geoanã la festivitate de absolvire pentru sefii de promotie de la Universitatea Politehnicã Bucuresti.

Mircea Geoanã, candidat la presedintia României?

Potrivit unor surse, „Proiectul România 2030″ va reuni personalitãti din România si din strãinãtate, ce vor organiza dezbateri în urma cãrora sã se contureze un proiect electoral pentru Mircea Geoanã. Potrivit unor surse, acesta se pregãteste sã candideze la urmãtoarele alegeri prezidentiale, însã momentan nu îsi poate asuma public o astfel de candidaturã din cauza functiei pe care o detine la vârful NATO. „Atâta vreme cât sunt în aceastã pozitie foarte importantã la NATO, voi da sutã la sutã din atentia, energia si talentul meu acestei functii. Este, cred, normal sã te concentrezi pe munca importantã pe care o ai, pe încrederea pe care secretarul general mi-a dat-o si pe încrederea pe care natiunile aliate mi-au acordat-o. Acest lucru se va produce pânã în ultima zi a mandatului meu. Deci nu asteptati de la mine nicio decizie, niciun anunt, pânã când voi fi eliberat din aceastã functie. Când voi fi eliberat din aceastã functie? Când decide secretarul general. (…) A doua zi dupã terminarea mandatului la NATO, (…) probabil cã o sã ne gândim la viitor. Dacã va fi un viitor într-o directie, în alta, existã un viitor în fatã, sunt extrem de mândru sã reprezint Alianta la acest nivel, am învãtat foarte multe, dar am obligatia de loialitate si onestitate fatã de organizatia care mi-a dat aceastã sansã imensã si voi respecta scopul pânã în ultima secundã a mandatului meu. Dupã aceea, discutiile pot sã meargã în orice altã directie”, a declarat secretarul general adjunct al  NATO.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

 1. Atat timp cât județul va fi condus de Buzatu( îl capo de tutti capi,)si gasca lui de mafioți ,pana atunci ne vom zbate în mocirla! Atat timp cât….în Vaslui se vor face doar parcuri( parcuri ne trebuie noua aici?) , se vor planta flori( cui ii plac florile când e întins de foame? ) , pavele si borduri…..sărăcie va fi? Sunt apolitic, dar pana nu vor pleca de la conducere gasca de mafioți pesedisti …..nu va fi ok! Vor veni întrebări gen: pe cine sa votezi? Pe oricine …pe Obama de la americani, oricine este mai mai ok decât clanul asta de mafioți!

 2. Vremea nouă, dar Geoană nu știa până ac acest lucru?!
  Alt mizerabil care vrea capital electoral pentru președenția României!
  Dar voi îi faceți publicitate?!

 3. Ce sărăcie vede asta ?
  are cineva atâția popalăi rotofei ca in Vaslui ? cred ca batem si orașe europene
  Nu mai manca rahat Gioana

 4. Când investești doar în flori, în spatii verzi, în centre de recreere pentru bătrâni, la ce sa te aștepți? Vor veni din nou Buzatu, Paval, Boroș, Ciupilan, și sleahta lor de la partide sa va spună ca, de fapt, suntem pe drumul cel bun, totul e bine, judetul se dezvolta! Când construiești bazaruri în anul 2022, îți dai seama ce viziune de dezvoltare au conducătorii acestui județ, acestor orașe!

 5. Și asa va rămâne! Vaslui a fost și va rămâne un județ al clanurilor politice, care au ca unic scop îmbogățirea proprie. Toți cei valoroși și care puteau face ceva pt acest județ au părăsit Vasluiul. Un județ locuit doar de pensionari, o masa ușoară de manevra și bugetari, care și eu sunt f ușor de manipulat, mulți angajându-se exclusiv pe baza de pile. Conducătorii acestui județ fac tot posibilul sa ne tina în mocirla, sa nu evoluam pt ca și-ar pierde din puteri și asta nu le convine. Si nimeni nu protestează ca nu are cui. Priviți ce-am trimis în Parlament. Persoane plantate pe locuri eligibile chiar dacă în interiorul partidelor membrii își doreau altceva. Un județ pierdut! În 2024 vor fi din nou alegere și evident cu aceleasi personaje. Ca sunt încă tinere și mai pot duce!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.