Sectia Pneumologie a Spitalului Judetean Vaslui a iesit din izolare

VESTI BUNE… Sectia Pneumologie a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui a iesit din izolare, dupã aproape trei sãptãmâni în care cadrele medicale si pacientii au stat separati de restul lumii. Conducerea unitãtii sanitare a decis, pe 23 aprilie, carantinarea sectiei respective dupã ce 14 cadre medicale au fost infectate cu COVID-19. Restul personalului, dar si 45 pacienti au rãmas închisi, pentru a împiedica o eventualã rãspândire a virusului. Ieri, toate persoanele din sectie au fost testate, iar rezultatele au iesit negative, astfel cã activitatea a fost reluatã dupã programul obisnuit.

Pe 16 aprilie, Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui se confrunta cu primul caz de infectare cu coronavirus în rândul cadrelor medicale.Era vorba despre o infirmierã din cadrul Pneumologie. Femeia prezenta simptomatologie specificã infectãrii cu noul coronavirus, motiv pentru care s-a dispus testarea, în urma cãreia a fost diagnosticatã cu COVID-19. Infirmiera a fost internatã de urgentã la Spitalul Elena Beldiman din Bârlad, unitate suport pentru pacientii cu coronavirus.

“Nimeni nu intrã, nimeni nu iese”

O sãptãmânã mai târziu, dupã ce administratia spitalului a decis sã testeze toti contactii directi ai infirmierei si pacientii din sectia respectivã, o adevãratã bombã avea sã cadã la spital. Nu mai putin de 14 asistente medicale si infirmiere, dar si doi pacienti au fost depistati pozitivi cu coronavirus. “La recomandarea Institutului National de Sãnãtate Publicã, s-a luat imediat mãsura izolãrii sectiei respective, nimeni nu iese, nimeni nu intrã în sectie, tura III nu va mai veni la serviciu si se asteaptã rezultatele testelor. Tinem legãtura cu reprezentantii Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui si vor fi luate în continuare mãsuri, în functie de evolutia situatiei”, declara ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, dupã aflarea rezultatelor. Ca urmare a acestei decizii, un medic, douã asistente, si trei infirmiere, dar si 45 de pacienti si-au petrecut urmãtoarele aproape trei sãptãmâni separati de restul lumii, pentru a preveni o eventualã rãspândire a coronavirusului si în alte sectii ale spitalului.

Activitatea reluatã

De ziua Asistentilor Medicali, cele sase cadre medicale si pacientii au fost testati pentru Covid-19, iar rezultatele au iesit toate negative. Ca urmare, sectia Pneumologie a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui a iesit din izolare, iar personalul si-a reluat activitatea dupã programul obisnuit.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ