Secție de votare amenajată în barul unui sat din Botoșani. Primar: „Școala e în renovare, nu am avut altă variantă”

Autorităţile locale din comuna Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani, au decis amenajarea secţiei de votare din satul Lunca într-un bar din localitate. Primărița Maria Huțu spune că nu a avut de ales, din cauză că școala e în renovare, iar variante de rezervă, casa praznicală, se află în cimitirul de la marginea statului, a informat Agerpres.

Secţia de votare 406 din Lunca, va fi deschisă duminică, 6 decembrie, cu prilejul alegerilor parlamentare, într-o clădire privată în care funcţionează un magazin mixt şi un bar. Primarul comunei Vârfu Câmpului, Maria Huţu, susţine că măsura este una provizorie, ea fiind adoptată ca urmare a faptului că şcoala din Lunca se află în proces de reabilitare, iar lucrările nu au fost finalizate. Este pentru a doua oară când această secţie de votare este amenajată în bar, după ce şi la alegerile locale din 27 septembrie votul s-a desfăşurat în acelaşi spaţiu. „Având în vedere că şcoala în care se organizau alegerile este în reabilitare şi modernizare, nu avem altă posibilitate. Nu avem cămin cultural, așa că am găsit posibilitatea, din a doua sau a treia încercare, să organizăm secţia în acest loc”, a explicat primarul Maria Huțu. „Edilul a anunţat autorităţile, care au fost la faţa locului şi au constatat că sunt întrunite condiţiile pentru a se putea organiza secţie de votare în acest loc”, a completat primarul.
Citeşte întreaga ştire: Secție de votare amenajată în barul unui sat din Botoșani. Primar: „Școala e în renovare, nu am avut altă variantă”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ