spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Sedintã de CJ cu scântei. Buzatu: „vreti sã ne luãm la bãtaie sau ce vreti sã facem?” (VIDEO)

- Advertisement -

ÎNCÃPÃTÂNAT… Presedintele Consiliului Judetean (CJ), liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, refuzã în continuare sã poarte mascã de protectie, inclusiv în spatiile închise, lucru care i-a revoltat ieri, la sedinta de CJ, pe consilierii PNL. Acestia i-au atras atentia cã el însusi a semnat o dispozitie potrivit cãreia atât angajatii, cât si vizitatorii trebuie sã poarte în institutie mãsti de protectie care sã le acopere nasul si gura. Iritat de insistenta consilierilor PNL pe acest subiect, Buzatu a bãtut cu pumnul în masã si s-a rãstit la opozitie: „Vreti sã ne luãm la bãtaie sau ce vreti sã facem? Suntem într-un stat constitutional, nu puteti dvs. sã mã obligati pe mine sã port mascã”. Exemplul sãu de a nu purta mascã într-o salã de sedintã în care se aflau peste 35 de persoane a fost urmat si de vicepresedintele CJ Vasile Mariciuc si consilierii Dan Cain si Mãdãlin Cãciulã (n.r. fiul deputatului Aurel Cãciulã).

Pe 19 mai, presedintele Consiliului Judetean Vaslui a dat o dispozitie de care nici mãcar el nu tine cont. Aceasta impune punerea în aplicare a unor mãsuri pentru prevenirea contaminãrii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 si pentru desfãsurarea activitãtii în sediul Consiliului Judetean Vaslui, pe perioada stãrii de alertã. Astfel, documentul impune, pe lângã dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât si pentru vizitatori, la intrarea în sediu, asigurarea permanentã a sãpunului si a dezinfectantului de mâini la grupurile sanitare si montarea de postere cu modul corect de spãlare a mâinilor, precum si limitarea contactului cu alte persoane la maximum 15 minute, la o distantã de minimum 1,5 m, purtarea mãstii de protectie care sã acopere nasul si gura, atât de cãtre personalul institutiei, cât si de cãtre vizitatori si asigurarea triajului epidemiologic la intrarea în sediu, atât pentru personalul propriu, cât si pentru vizitatori.

D. Buzatu: „Smecheriile astea eu le stiu de când eram mic, la grãdinitã, era sã mã dea afarã…”

Ieri, la sedinta de Consiliu Judetean, presedintele institutiei, liderul PSD Vaslui, a ignorat aceastã dispozitie si a refuzat sã poarte mascã. Consilierul Liviu Iacob a fost primul care i-a atras atentia cã nu este în regulã ceea ce face: „Dacã data trecutã ati fost singurul care nu a purtat mascã, uitati-vã, vã rog, în salã sã vedeti câti dintre colegii dvs. nu poartã mascã. Ori eu mã simt amenintat în momentul acesta pentru faptul cã o parte dintre dvs. nu purtati mãsti sau nu le purtati corect. Asa cã, domnule presedinte, vã rog puneti în aplicare Dispozitia 135/2020 (n.r. dispozitie privind punerea în aplicare a unor mãsuri pentru prevenirea contaminãrii cu noul coronavirus SARS-CoV-2), astfel încât sã ne simtim cu totii în sigurantã”, a spus consilierul Liviu Iacob. „Vã rog sã credeti cã sunteti în sigurantã. Nu am auzit sã existe vreun caz de infectare cu ceva, nu cu ceea ce toatã lumea discutã în momentul ãsta. Este foarte bine dacã ati acceptat si v-ati conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnã cã toate conduitele… Poate sunt conduite de risc care acceptã sã ia si amenzi si altceva, asta este…”, a rãspuns Buzatu. Discutia a continuat în jur de 20 minute, timp în care cei doi au vorbit unul peste anul. „Gata! Smecheriile astea eu le stiu de când eram mic, la grãdinitã, era sã mã dea afarã…”, a spus pe un ton ridicat, la un moment dat, Dumitru Buzatu. „Dar ati mai terminat-o?”, a fost replica din opozitie. „Am terminat-o…”, a rãspuns Dumitru Buzatu.

Muzicã în timpul sedintei, pentru a împiedica dialogul pe tema mãstilor de protectie

În discutie a intervenit, apoi, si consilierul Gelu Viziteu: „Dispozitia datã de dvs. este doar de formã? Am citit-o la intrarea în institutie, m-am dezinfectat, mi-am pus mascã, mãnusi. Dar ori purtãm toti, ori nu mai purtãm? Sã ne spunã doamna secretar, de ce e datã aceastã dispozitie?”. „Dacã dvs. nu respectati ceea ce dvs. ati aprobat, referitor la cum se intrã în aceastã institutie, cu mascã, cu distantare socialã, cum aveti pretentia ca cetãtenii din Vaslui sã le respecte?”, a adãugat si consilierul Iacob. La un moment dat, vrând sã împiedice dialogul pe subiectul mãstilor, consilierul Croitoru a dat drumul la muzicã. „Dacã domnul Croitoru mai pune muzicã, pun si eu, ba chiar mai multã muzicã…”, a atentionat consilierul Iacob. „Dumneavoastrã, cum vorbiti mult, s-ar putea sã scape vreun virus pe sub mascã si sã se îndrepte spre mine. Vedeti? Eu nici nu am mascã… Nu vreau sã port si autoritãtile competente pot sã lua mãsurile de rigoare. Nu sunteti dvs. autoritatea competentã ca sã mã… Nici de data asta nu port si nici data viitoare nu voi purta”, a mai spus Dumitru Buzatu. Discutia pe subiectul mãstilor s-a încheiat cu remarca consilierului Iacob: „cine e mai destept, cedeazã… Am sã cedez eu”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.