2.1 C
Vaslui
29-nov.-2022

Ședință de CL: Consilierii locali își aleg reprezentanții în societățile în care sunt acționari

- Advertisement -

ȘEDINȚĂ… Consilierii locali din Vaslui se reunesc astăzi pentru prima dată în anul 2021. Ședința va începe la ora 14:00, în sistem videoconferință, iar pe ordinea de zi se află 12 proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără cel privind stabilirea impozitelor, a taxelor locale și a taxelor speciale pentru anul 2021, precum și cel privind anularea accesoriilor în cazul obligațiilor bugetare restante la data de 31 martie 2020 datorate bugetului local al Municipiului Vaslui. De asemenea, consilierii locali își vor alege astăzi reprezentanții în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) la societățile Transurb, Goscom, Gaz Est, Aquavas și Centrul de Afaceri.

Dat fiind faptul că PNL și USR PLUS dețin majoritatea în Consiliu Local, cel mai probabil noii reprezentanți vor fi aleși din rândul acestor partide. Consilierii desemnați vor semna un contract de mandat, fiind împuterniciți să reprezinte interesele capitalului societății. „Mandatarul, în exercitarea atribuțiilor ce îi revin, conform legislației în vigoare, are obligația ca, ori de câte ori constată situații de natură să prejudicieze activitatea economico-financiară a societății, să anunțe și să propună Consiliului local, modul de rezolvare a acestora într-un termen stabilit. Semestrial, va prezenta Consiliului local o informare privind activitatea prestată de Consiliul de administrație. Mandatarul se obligă să îndeplinească mandatul primit pe toată durata contractului și răspunde față de Consiliul local pentru neaducerea la îndeplinire a prevederilor. <Pentru îndeplinirea obligațiilor stabilite prin legislația în vigoare și actul constitutiv al societății se acordă mandat cu titlu gratuit pentru mandatar>”, se precizează în contractul de mandat pe care îl vor semna toți reprezentanții Consiliului Local ce vor fi desemnați în Adunările Generale ale societăților.

Lucrări de igienizare și ecologizare cu asistații social ai Vasluiului

Un alt proiect de hotărâre este cel privind aprobarea Planului de acțiuni sau de lucrări de interes local. Este vorba despre activități de igienizare a spațiilor și a terenurilor care aparțin de domeniul public, ecologizarea râului Vasluieț (între limitele administrative com. Muntenii de Sus-Muntenii de Jos și ale canalelor aferente), precum și a râurilor Delea, Racova și Bârlad.Spre exemplu, în lunile martie-aprilie și septembrie-octombrie, sunt programate lucrări  de întreținere  poduri,podețe camere de liniștire a apei aferente  podețelor, șanțuri de colectare a apei  pluviale din localitatea componența Rediu din  următoarele locații: str. M. Sadoveanu și Nisipăriei. Cei care vor efectua aceste lucrări sunt asistații social, beneficiari ai Legii nr. 416/2001. „În anul 2020 au efectuat ore de muncă, reprezentând acțiuni sau lucrări de interes local, un număr de 56 beneficiari de venit minim garantat/lună, reprezentând  947 ore/lunar, în special în domeniul salubrității”, se precizează în Raportul de specialitate anexat proiectului.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.