spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Ședință extraordinară de CL, USR-iștii au anunțat că nu vor participa: “acțiunile consilierilor locali PSD de a servi în mod arbitrar anumite grupuri de interese au devenit o practică ilogică”

- Advertisement -

UPDATE! La ședință nu s-au prezentat nici consilierii PNL. Pentru că nu s-a îndeplinit cvorumul, ședința nu s-a mai ținut.

ȘEDINȚĂ… Consilierii locali PSD nu se lasă. Aceștia au convocat o nouă ședință extraordinară pentru adoptarea a trei proiecte de hotărâre controversate, inițiate de ei. Este vorba despre proiectul Regulamentul privind procedura de atribuire a spațiilor comerciale din noul bazar, proiectul privind înființarea unei secții de Kickboxing în cadrul Clubului Sportiv Municipal Vaslui și proiectul privind mandatarea Adunării Generale a Acționarilor SC Transurb pentru revocarea administratorilor neexcutivi ai societății. Ședința este programată astăzi, de la ora 12:00. Consilierii locali USR au anunțat, printr-un comunicat de presă, că nu vor fi prezenți întrucât „caracterul urgent al ședinței nu este justificat”: „Proiectul depus de consilierii PSD (n.r. cel referitor la Regulamentul privind procedura de atribuire a spațiilor comerciale din noul bazar) nu întrunește prevederile legale deoarece nu a fost adus la cunoștință publică, astfel încât cei interesați să poată transmite sugestii, opinii cu valoare de amendamente privind proiectul de act normativ, nu asigură aplicare criteriilor de atribuire a contractului de închiriere de bunuri proprietate publică într-o manieră nediscriminatorie pentru toți agenții economici și încalcă prevederile Codului Administrativ referitoare la publicarea anunțului de licitație în Monitorul Oficial al României, într-un cotidian de circulație locală, naţională, pe pagina sa de internet sau pe canale publice electronice”, se arată în comunicatul transmis de USR Vaslui.

Într-un postare publicată, zilele trecute, pe pagina sa de Facebook, consilierul PSD Alexandru Barbu a scris că nici liberalul Valentin Dragomir nu va fi prezent la ședință: „pe grupul de WhatsApp al Consiliului Local, decanul de vârstă al consilierilor de la PNL, a anunțat că nu va fi în localitate vineri, în ziua propusă de Grupul consilierilor locali ai Partidului Social Democrat pentru desfășurarea ședinței extraordinare menită să rezolve problema mutării celor 85 de comercianți în noul bazar. Același anunț sec pe care l-a făcut și acum două luni, când, fiind convocată o altă ședință pentru înființarea unei secții de kick boxing, cei 12 consilieri de la PNL și USR nu au binevoit să se prezinte în plen! Grupul consilierilor locali ai PSD a făcut o promisiune, că va găsi o soluție pentru deblocarea situației din bazar și s-a ținut de cuvânt: am depus un proiect de hotărâre! Sperăm doar ca semnalul transmis de către liderul consilierilor liberali să fie doar o pură coincidență și că aceștia vor avea maturitatea politică de a se prezenta vineri în Consiliul Local pentru dezbateri! Facem apel, în numele comercianților vasluieni, la buna credință a secretarului general al PNL de a-și respecta declarația și de a-i convinge pe colegii săi consilieri să dea dovadă de asumare și nu să fugă iarăși de responsabilitatea cu care au fost învestiți prin vot! Le reamintim totodată tuturor că Regulamentul Consiliului Local al Municipiului Vaslui le permite consilierilor, în situația în care aceștia nu se găsesc în localitate în ziua vreunei ședințe, să participe la aceasta în format online, de pe telefon ori de pe tableta cu care a fost fiecare înzestrat de către municipalitate!”, a scris consilierul Alexandru Barbu pe Facebook.

USR Vaslui: „Orice acțiune întreprinsă de consilierii PSD se situează la marginea legii sau chiar în afara ei”

Consilierii locali USR Vaslui au anunțat ca nu vor fi prezenți la ședință, aceștia motivându-și decizia într-un comunicat de presă: „Constatăm, în mod repetat, că acțiunile consilierilor locali PSD de a servi în mod arbitrar anumite grupuri de interese au devenit o practică ilogică şi care sfidează interesele majorității cetățenilor acestui municipiu. Orice acțiune întreprinsă de consilierii PSD se situează la marginea legii sau chiar în afara ei. În ultima ședință ordinară a CL Vaslui, din data de 31.08.2023, consilierii USR au făcut un apel insistent la votarea Regulamentului de licitație care ar fi creat premisele demarării activității de licitare și ocupare a spațiilor comerciale din noul bazar, cu atât mai mult cu cât, în scurt timp, condițiile meteorologice îi vor expune pe comercianți intemperiilor și temperaturilor scăzute. În mod demagogic, consilierii PSD au promis relocarea comercianților din vechiul bazar printr-un proiect pe care îl vor depune, proiect care, odată depus, nu aduce modificări substanțiale Regulamentului de licitație și nici nu prevede relocarea. Proiectul depus de consilierii PSD nu întrunește prevederile legale deoarece nu a fost adus la cunoștință publică, astfel încât cei interesați să poată transmite sugestii, opinii cu valoare de amendamente privind proiectul de act normativ, nu asigură aplicare criteriilor de atribuire a contractului de închiriere de bunuri proprietate publică într-o manieră nediscriminatorie pentru toți agenții economici și încalcă prevederile Codului Administrativ referitoare la publicarea anunțului de licitație în Monitorul Oficial al României, într-un cotidian de circulație locală, naţională, pe pagina sa de internet sau pe canale publice electronice. În același timp, caracterul urgent al ședinței nu este justificat, iar proiectul se poate dezbate în următoarea ședință ordinară, la fel cum sunt dezbătute toate proiectele de hotărâre. Având în vedere cele enumerate, consilierii USR își reafirmă decizia de a vota un Regulament de licitație corect, echidistant, care să ofere condiții de participare egale pentru participanții la licitație, după criterii legale si nediscriminatorii. USR Vaslui reafirmă principiul că cetățenii municipiului Vaslui sunt egali în drepturi și obligații, nu există cetățeni de prim rang sau de mâna a doua, iar fiecare dintre ei trebuie tratat în mod corect, fără să se aplice interese partinice sau discriminatorii”, se arată în comunicatul de presă al USR-iștilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. În sfârșit este opoziție și la Vaslui! Prea era stat în stat PSD ul lui Buzatu și Pavel iar ei erau dictatorii. Spatiile în bazar se dau după o anumita licitație conform legii! Cui nu i convine … sa se lasa de specula! Da…e un cuvânt bine spus ” specula” fiindcă asta este de 30 de ani. Nu te a obligat nimeni sa faci comerț! Ai ales! Asta nu îți da nici o întâietate sa ți alegi spatiile comerciale în noul bazar! Unde este legea ori măcar un articol care sa reglementeze asta! Degeaba încercați ce fac țiganii în piata Traian când primăria a dat dovada de lașitate și nu poți respira de ” producatori” în piata! Respect pentru opoziția din primărie! PS: nu sunt pro USR ori PNL , n am fost niciodată simpatizant al unui partid anume dar prea este dictatura în acest județ călcat în picioare de mafia PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.