Sedintã “pe repede-nainte”, la CL Husi!

SPOR Mai grãbiti ca niciodatã, alesii huseni au epuizat în mai putin de un ceas cele 18 puncte de pe ordinea de zi a sedintei CL de ieri. Ce-i drept, nici ordinea de zi nu i-a solicitat prea tare întrucât, exceptând rectificarea de buget pe etapa “iunie”, au fost doar câteva închirieri sau concesionãri de terenuri. Atmosfera a fost animatã abia la final, când un vânzãtor de pepeni si-a expus, vehement, nemultumirea fatã de modul în care Primãria le creeazã conditii acestor comercianti, ca sã îsi vândã marfa.

“Hai c-ati început bine sedinta!”, le-a spus, aluziv, Aurel Cãciulã primarului Ciupilan si lui Liviu Iacob, care, fãrã cine stie ce motiv, chiar din debutul discutiilor, s-au apucat sã se certe si sã se acuze reciproc de încheierea unor contracte pãguboase. Cum, suprinzãtor!, spiritele s-au linistit repede, discutiile pe marginea proiectelor nu le-au luat prea mult timp alesilor, mai ales cã presedintele de sedintã, fostul senator Gheorghe Hoha, a tinut din scurt ritmul dezbaterilor, tãind adesea sirul interventiilor, atunci când, probabil, considera cã votul ar fi mai important decât… vorba multã! Doar Cãtãlina Popa, consilierã PNL, oprea ritmul cu întrebãri care fãceau dovada cã ea este unul dintre alesii huseni ce lectureazã atent materialul de sedintã si are si nelãmuriri pe marginea acestuia.

Pepenarii, supãrati pe faptul cã nu-si pot vinde marfa în piata Husului!

Un comerciant care vrea sã vândã, în mod legal, pepeni în piata Victoria din Husi, a venit ieri sã se plângã alesilor cã lui, dar si altora, nu li s-a pus la dispozitie, desi a solicitat, un spatiu unde sã îsi vândã marfa. “Am cerut în mod legal un spatiu, dar nu am primit. Eu am contract legal cu Primãria HusI, plãtesc pentru taraba închiriatã, dar nicãieri nu se pot vinde pepeni la tarabã, înãuntru pietelor. Trebuie, undeva, afarã! Iar afarã nu ni s-a dat pânã acum. În noaptea asta, mie îmi vine masina cu pepeni, unde îi depozitez, ca sã stiu?!”, a spus omul, nemultumit. Primarul Ciupilan i-a dat urmãtorul rãspuns: “În spatiul unde a fost anul trecut, nu mai pot sã vã dau, pentru cã am primit reclamatii, cã se bea noaptea, cã se joacã barbut, table, remi, cã se face mare mizerie si e gãlãgie. Acum, nu stiu, sã vedem un alt spatiu, dar acum nu pot spune exact unde. Cineva, dintre voi, chiar mi-a propus sã îi dau parcarea de la Finante, cã o subînchiriazã el si apoi rãspunde personal de curãtenie, de tot. Dar nu se poate face asa ceva, dupã cum cere fiecare”, a spus Ciupilan. Comerciantul, nu prea impresionat de argumente edilului-sef, a insistat: “Domnule primar, în piatã deja vând douã persoane, care nu au autorizatie, nu au acte, nu plãtesc chirie, nimic. Lor cine le-a dat voie si nouã nu?”, a întrebat omul, fãrã a primi însã rãspuns. În final, a rãmas ca primarul Ioan Ciupilan, împreunã cu viceprimarul Ioan Valeriu Ciupilan, sã se deplaseze astãzi, 27 iunie, în Piata Victoria, la ora 10,00, pentru a identifica spatiul adecvat pentru vânzarea pepenilor.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ