POLITICĂ MUIEREASCĂ… Când vorbea de „muieri”, George Simion uitase, probabil, că are o „muiere” parteneră în planul divin al lui Călin Georgescu. Doamna în cauză trece prin chinuri politice de neimaginat, în aceste zile, în care majoritatea parlamentarilor o părăsesc… și pe ea și partidul! Trebuie să fi fost destul de greu pentru Anamaria Gavrilă să înghită pierderea a 11 parlamentari din zestrea oricum slăbuță. Interesant este că unul din primii care i-au spus „Adio!” este vasluianul Andrei Teslariu, recrutat recent de PNL!
POT ȘI SINGURĂ!… „Cei care au fugit nu ne-au trădat pe noi. I-au trădat pe românii care au avut încredere în ei (…) Acești oameni nu au fost niciodată ai noștri. N-au fost nici ai suveranismului, nici ai idealurilor pentru care milioane de români au stat la coadă să voteze. Au fost ai intereselor personale, ai calculelor cinice, ai funcțiilor și ai confortului. Au jucat teatru cât timp le-a fost convenabil, iar acum, când lupta devine grea, își dau jos masca și își arată adevărata față: cea a oportunismului și a lașității”, a declarat, ieri, cu năduf „muieresc”, Anamaria Gavrilă.
Încă 11 parlamentari i-au spus pa!
DE CE FUGIM?… 11 parlamentari POT au părăsit ieri partidulul condus de Anamaria Gavrilă, copartenera lui George Simion în cursa pentru prezidențiale, care doar miercuri a pierdut șase deputați, prin anunțarea demisiei în plen (Dumitrița Albu, Lucian Andrușcă, Andrei Csillag, Gheorghe Pâclișan, Aurora Simu și Călin Groza) și a altor cinci senatori (Ștefan Borțun, Liviu Fodoca, Robert Ghiță, Sorin Robe și Paul Ciprian Pintea) . În aceste condiții, grupul parlamentar POT din Senat deja s-a desființat, iar cel din Camera Deputaților mai are foarte puțin. În ansamblu, Anamaria Gavrilă riscă să rămână fără reprezentanți în parlament și cu partidul în pragul desființării!
Andrei Teslariu, unul dintre primii demisionari
MOTIVAȚIE… „Intrarea mea în politică a avut drept scop implicarea în promovarea unui partid conservator moderat (cum nu avem momentan în România și care ar fi putut coagula minim 20-30% din electorat), un partid în care să pot coopta cât mai mulți oameni din zona de antreprenoriat sau din alte categorii profesionale, din Vaslui și din țară, și alături de care să vin cu idei și propuneri care să fie discutate și implementate la nivel local și național.
Din păcate, alegerea apropierii de Călin Georgescu a însemnat o poziționare deloc moderată în zona conservatoare și i-a îndepărtat treptat pe toți cei care mi se alăturaseră (chiar și numai în discuții și idei pentru că public au preferat sa rămână în umbră pentru a nu le fi afectate afacerile), unii imediat, alții după ce au văzut că această asociere se menține și chiar ne-a transformat într-o anexă a lui Georgescu și a discursului său deloc coerent și bazat pe o lipsă acută de logică elementară”, a făcut public vasluianul Andrei Teslariu la momentul demisiei din partid.
Mulți politicieni ai României sunt precum o damă perversă: merg întotdeauna după bani, neținând cont de promisiunile făcute, ori de alianțele semnate, ori de principiile ideologice pe care le conturează despre imaginea în care ar trebui să arate România. Politicienii români (nu toți, dar marea lor majoritate) sunt lipsiți de coloană vertebrală și merg după cum bate vântul din exteriorul țării, sau după cum curg banii pentru propriul profit, sau după cum se poate așeza familia în locuri de muncă stabile unde să stea degeaba.
Din aceste motive, România mereu va fi coruptă printr-o conducere din exterior; după cum boierii din trecut erau conduși spre trădarea propriei țări (ori trădarea propriului domnitor dacă acesta dădea semne de demnitate) totul spre interesul unor unor puteri străine care plăteau bine.