20.7 C
Vaslui
05-iul.-2022

Şef de la Operaţiuni Speciale Braşov, reţinut după ce ar fi avertizat două persoane că sunt vizate de procurori

Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 18 mai, a ofiţerului de Poliţie Dorin Rotaru, şef al unui birou din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, pentru mai multe infracţiuni.

Potrivit DNA, Dorin Rotaru, ofiţer de poliţie şi şef al unui birou din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, este acuzat folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (două fapte), compromiterea intereselor justiţiei, instigare la fals intelectual şi favorizarea făptuitorului.

În aceeaşi cauză a mai fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata Bianca Elena Dîmbu, ofiţer de poliţie în cadrul biroului menţionat, acuzată de fals intelectual. În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe că în perioada aprilie – mai 2020, inculpatul Rotaru Dorin, în calitatea mai sus menţionată, ar fi divulgat unei persoane informaţii nedestinate publicităţii, din două dosare penale (din care unul era al DNA) în care era delegat să desfăşoare diverse activităţi.

Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică şi că va face obiectul unor mandate de percheziţie domiciliară.

Citeste mai mult: adev.ro/rc4qb4

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here