0.8 C
Vaslui
01-dec.-2022

Șefa Băncii Centrale Europene: Vom majora dobânzile până când inflaţia va reveni la 2%

- Advertisement -

Banca Centrală Europeană va majora ratele dobânzilor până când inflaţia va reveni la ţinta stabilită de 2%, a declarat preşedinta BCE, Christine Lagarde, într-un interviu acordat grupului media german Funke Mediengruppe.

Este cel mai puternic angajament al şefei BCE de până acum privind lupta contra inflaţiei, care a atins luna trecută un nou maxim istoric, de 8,6%, în pofida sporirii temerilor unei recesiuni în blocul comunitar, din cauza efectelor războiului din Ucraina. Este un nivel al inflaţiei de peste patru ori mai mare faţă de obiectivul ţintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creştere a preţurilor de 2%.

„Vom majora dobânzile atât timp cât va fi necesar pentru a readuce inflaţia la ţinta noastră”, a declarat Lagarde în interviu, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Joi, Banca Centrală Europeană a majorat ratele dobânzilor, pentru prima dată în ultimii 11 ani, indicând că ar putea urma noi creşteri în 2022, şi a anunţat un nou program de achiziţionare de bonduri, pentru a ţine sub control costurile de împrumut ale celor mai îndatorate state din zona euro…https://www.digi24.ro/stiri/economie/sefa-bancii-centrale-europene-vom-majora-dobanzile-pana-cand-inflatia-va-reveni-la-2-2023437

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.