24 C
Vaslui
17-sept.-2021

Șefa de promoție de la Liceul Eminescu Bârlad visează să fie un IT-ist de frunte!

AMBIȚIOASĂ… Șefa de promoție a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, lecție de ambiție și seriozitate!

LECȚIE DE AMBIȚIE… Ștefania Andreea Sava, din comuna Ivești, a absolvit clasa a XII-a a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, clasa de Științele Naturii. În cadrul careului organizat cu prilejul festivităților de final de an școlar, a primit premiul întâi pentru clasa a XII-a și a fost declarată șefă de promoție cu media 9,97. Deși are anumite probleme de sănătate, Ștefania Andreea are o ambiție de fier: a terminat clasele a X-a, a XI-a și a XII-a cu media generală 10! Doar în clasa a IX-a a avut o singură medie de 9, restul fiind de 10. „Am fost copleșită de emoții, mai ales că a fost ultima festivitate de premiere din timpul liceului. M-au încercat sentimente contradictorii, de bucurie și nostalgie. Am ținut și un discurs”, a dorit să ne mărturisească Ștefania Andreea Sava.

Clasele I-VIII le-a urmat la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Ivești, terminind ca șefă de promoție cu media 9,99. Primii pași pe calea cunoașterii i-au fost îndrumați de prof. înv. Gabriela Ferlovici, „care prin dăruirea sa, mi-a insuflat dragostea de carte și mi-a deschis aripile spre succes, căci încă de atunci am participat la diverse concursuri și olimpiade școlare, la care am obținut rezultate deosebite, atât la etapele județene, cât și la cele naționale”, ne-a mărturisit Ștefania Andreea. Cunoașterea a continuat sub îndrumarea profesorului diriginte din ultimii ani de liceu, Daniel Mocanu, datorită căruia iubește matematica-informatica. A ales să urmeze cursurile liceale la clasa de Științele Naturii, dar visează să fie un IT-ist de succes. Acum așteaptă Bacalaureatul, iar pe viitor și-a propus să urmeze cursurile Universității „A.I.Cuza” din Iași, cel mai probabil la Facultatea de Matematică și Informatică, visul ei ar fi să lucreze în cercetare, deoarece este atrasă de tot ceea ce înseamnă știință și tehnologie.

„E o onoare pentru mine să fiu șefa de promoție a Liceului Teoretic Mihai Eminescu. Mă bucur că am ales să studiez aici deoarece am avut parte de oameni minunați care m-au sprijinit mereu și m-au ajutat să evoluez, atât pe plan personal, cât și educațional. Nu aș fi ajuns cine sunt astăzi fără ajutorul domnilor profesori și în special al domnului diriginte, Mocanu Daniel, care mi-a fost și profesor de informatică. Pentru mine online-ul nu a fost nici confortabil, nici ușor, ci a însemnat multă frustrare, dezamăgire și am simțit că suntem nedreptățiți, că universul se joacă cu noi. Liceul a fost locul în care am legat unele din cele mai frumoase prietenii ale vieții noastre și am muncit alături de profesorii noștri cărora vreau să le mulțumesc. Le mulțumesc atât pentru cunoștințele pe care ni le-au împărtășit, cât și pentru faptul că au avut o contribuție enormă în formarea noastră ca oameni. Ne-au oferit sfaturi și încurajări când am avut nevoie, au încercat să ne ajute cât mai mult în această perioadă grea, ne-au demonstrat ce înseamnă seriozitatea și dedicarea și ne-au îndemnat să ne depășim limitele până am văzut că de fapt acestea nu există. Chiar sper că i-am făcut mândri! În special, îi mulțumesc domnului diriginte, Mocanu Daniel, care, așa cum ne-a spus și l-a începutul clasei a IX- a, a fost ca un părinte pentru noi și ne-a susținut mereu, dorind să scoată la suprafață tot ce e mai bun din noi. Cel mai mult mi-au plăcut matematica și informatica, motiv pentru care, după liceu, îmi doresc să urmez cursurile Facultății de Informatică a Universității <<Alexandu Ioan Cuza>>” din Iași pentru o viitoare carieră în domeniul IT.   Ultimii doi ani au fost destul de grei pentru mine, din cauza pandemiei însă sper ca situația actuală să se îmbunătățească și să avem cu toții parte de o perioadă a studenției cât mai frumoasă”, a precizat pentru ziarul Vremea Nouă, Ștefania Andreea Sava.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

  1. Desi are anumite probleme de sanatate… bai prosti mai sunteti. :)) Eu va dadeam in judecata, asa ceva nu e de vorbit despre un copil. Despre Varzara e ok sa zici ca e obeza, are probleme cu glanda McDonald’s.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here