21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Sefã de promotie la liceu la Bârlad, studentã doctorand si presedinta tuturor studentilor din România!

EXCELENTÃ…O fostã sefã de promotie, în 2016, a Liceului Tehnologic „A.I.Cuza” din Bârlad, Ina Nimerenco, a fost aleasã presedinta Uniunii Studentilor din România! Nãscutã în Republica Moldova, Ina a fãcut liceul la Bârlad si a demonstrat cã moldovencele nu sunt doar frumoase, ci si destepte! A terminat Colegiul Tehnic „A.I.Cuza” din Bârlad cu media generalã 9,95. A ales sã facã liceul în România, la Bârlad, având dublã cetãtenie, pentru cã îsi doreste sã se stabileascã aici dupã terminarea studiilor. Aceasta este acum studentã doctorand la Academia de Studii Economice Bucuresti, reprezintã interesele tuturor studentilor din România.

În cadrul celei de a LV-a Adunare Generalã a Uniunii Studentilor din România, desfãsuratã în weekend la Arad, reprezentantii studentilor din toatã tara s-au reunit, cu ajutorul întregii comunitãti academice din Universitatea „Aurel Vlaicu”, la Arad pentru a alege si investi noul Consiliu Director, ce va conduce Federatia pe o perioadã de un an. Ina Nimerenco, presedinte a Uniunii Studentilor Academiei de Studii Economice din Bucuresti, a fost aleasã Presedinte al Uniunii Studentilor din România, cea mai mare federatie care reprezintã interesele tuturor studentilor din România. Ina este nãscutã în Republica Moldova si în 2016 a  absolvit LiceulTehnologic „Al.I.Cuza” din Bârlad. A fost elevã olimpicã a României si o persoanã dedicatã, serioasã si responsabilã, iar în prezent este student doctorand la Scoala Doctoralã de Economie II din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. „Alãturi de noua echipã a Uniunii Studentilor din România, îmi propun sã continui ce au început colegii mei si sã duc povestea studentilor mai departe, sã îi reprezint cu adevãrat si sã îi sprijin pe întreg parcursul anilor lor de studiu. Uniunea este, a fost si va fi mereu alãturi de studenti!”, a spus Ina Nimerenco pentru ziarul Vremea Nouã.

„În Republica Moldova nu mã mai întorc!”

Micutã si puternicã, Ina Nimerenco este originarã din Republica Moldova, Raionul Stefan Cel Mare, satul Popeasca. Mama – bucãtãreasa scolii din sat, tata-liber profesionist. O familie simplã, de moldoveni harnici, care sunt mândri de realizãrile fetei lor si nu numai ale Inei, ci si a surorii acesteia, care si ea a terminat Liceul Tehnologic „A.I.Cuza” din Bârlad, tot ca sefã de promotie în 2015. Ina a terminat specialitatea Tehnician în turism, profil Servicii. „Am venit în România sã învãt, deoarece diploma este recunoscutã în Uniunea Europeanã, ceea ce la noi nu este posibil. Am luat în serios scoala încã din clasa I-a si asa va rãmâne pânã ce voi termina si masterul. Rãmân în România si dupã ce termin masterul, eu în Republica Moldova nu mã mai întorc. Poate o sã mã stabilesc la Bârlad!”, a spus la absolvirea Liceului Tehnologic „A.I.Cuza” din Bârlad,  Ina Nimerenco.

CITITI SI: https://www.vremeanoua.ro/moldovencele-au-dat-clasa-elevilor-barladeni-de-la-colegiul-%E2%80%9Ca-i-cuza%E2%80%9D/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here