spot_imgspot_img
spot_img
9.5 C
Vaslui
03-dec.-2023

Sefele de promotie ale Scolii Gimnaziale „Stefan cel Mare” Vaslui: Ecaterina si Teodora, aproape de perfectiune!

- Advertisement -

CELE MAI BUNE… Ecaterina Leonte si Teodora Arseni sunt sefele de promotie ale Scolii Gimnaziale „Stefan cel Mare” Vaslui de anul acesta. Au terminat gimnaziul cu o medie aproape perfectã: 9,99. În decursul celor patru ani, au avut doar o medie de 9, Ecaterina la un optional din clasa a V-a, iar Teodora, la Geografie, în clasa a VII-a. Cele douã eleve au reusit sã se împartã cu brio între scoalã si pasiuni. Ecaterina iubeste cãrtile, iar Teodora, dansul. Amândouã îsi doresc sã-si continue studiile la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, Ecaterina la specializarea Stiinte Sociale sau Filologie, iar Teodora, la Stiintele Naturii.

Chiar dacã pentru admiterea de anul acesta nu se va mai tine cont de media generalã din clasele V-VIII, ci doar de media obtinutã la Evaluarea Nationalã, cele douã eleve au sanse foarte mari sã îsi îndeplineascã dorintele. „Subiectele de la Evaluarea Nationalã au fost destul de usoare si mã astept la o notã de 9,50 la ambele materii. Vreau sã merg la Liceul „Mihail Kogãlniceanu”, pe specializarea Stiinte Sociale sau Filologie”, a spus Ecaterina. „Si pentru mine subiectele au fost destul de usoare, dar am avut emotii si asta m-a fãcut sã fiu vigilentã, sã fiu foarte atentã. Sper sã iau 9,70 sau chiar mai mult la ambele materii, pentru cã vreau sã merg la Liceul „Mihail Kogãlniceanu”, specializarea Stiinte ale Naturii si am nevoie de medii mari”, a spus Teodora.

Teodora iubeste Matematica si Engleza, dar si dansul

Eleva a povestit cã nu i-a fost foarte greu sã termine gimnaziul cu media 9,99, pentru cã a fãcut ceea ce i-a plãcut. „Din pãcate, acesti patru ani au trecut foarte repede. Pentru mine, au fost anii în care am acumulat multe cunostinte la toate materiile, toate acestea datorându-se unor profesori dedicati. În afarã de învãtat, am creat multe amintiri frumoase alãturi de colegi si profesori. Nu pot sã spun cã mi-a fost foarte greu sã termin cu o astfel de medie – 9,99, însã a trebuit sã învãt la fiecare materie si acest lucru îmi ocupa mult timp. Din fericire, a fost un timp de calitate. În toti acesti ani am avut o singurã medie de 9, în clasa a VII-a, la Geografie. Materiile mele preferate sunt Matematica si Engleza. La aceste discipline am avut multe rezultate frumoase la concursuri si olimpiade. Îndrumatã de doamna dirigintã, profesoara de Matematicã Flavia Anton, am reusit sã ajung la Olimpiada de Matematicã pânã la faza nationalã. Iar alãturi de doamna profesoarã de englezã, Anca Bortes, am participat în fiecare an la Olimpiada de Englezã si multe alte concursuri cu rezultate foarte bune. Am mai participat la concursuri la Limba românã, Geografie, Francezã si Sport. În timpul liber, îmi place sã dansez. Datoritã dansurilor, am reusit sã particip la competitii nationale si internationale alãturi de Scoala de dans Happy Steps, îndrumatã de doamna coregraf Loredana Rotaru, de unde ne-am întors mereu cu multe premii si trofee”, a spus Teodora Arseni.

Ecaterina îsi doreste sã devinã profesoarã de Limba si literatura românã

Gimnaziul a reprezentat pentru Ecaterina o adevãratã „aventurã”: „o sã o port mereu în inima mea. Împreunã cu profesorii si colegii mei am reusit sã facem aceastã aventurã si mai interesantã. Multi elevi se ambitioneazã sã ajungã la cel mai mare nivel la o materie, eu am reusit sa îmi echilibrez timpul de învãtare pentru fiecare orã în parte si sã hrãnesc mintea cu informatii importante. Am avut o medie de 9 la optionalul din clasa a V-a, dar acest lucru nu m-a descurajat sã studiez mai departe. Materia mea preferatã a fost si va fi Limba românã, ea m-a fãcut sã descopãr pasiunea de a citi. Îmi doresc sã urmez o carierã în învãtãmânt ca profesoarã de Limba si literatura românã. Am participat cu drag la Olimpiada de Limba românã si la cea de Religie, reprezentând scoala si profesorii care m-au îndrumat. As dori sã multumesc doamnei diriginte Daniela Tãnase, învãtãtoarei Gianina Bugulet, profesorilor, pãrintilor si mai ales lui Dumnezeu pentru cã m-au ajutat sã ajung în acest punct”, a spus Ecaterina Leonte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.